Веће разматрало други ребаланс Дирекције

Почетак » Веће разматрало други ребаланс Дирекције » Вести » Веће разматрало други ребаланс Дирекције
Чланови Градског већа утврдили су предлог решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ за 2013. годину, који ће на наредној седници разматрати одборници Скупштине града.
 
„Мислим да је овај ребаланс много бољи него што је урађен прошли пут када није добио подршку већине одборника. Добили смо на тендерима врло повољне цене, што ће нам омогућити да имамо додатна средства на тим позицијама. Најбитнија ставка је позиција изградња улица где имамо довољно средстава да се уради реконструкција Карађорђеве улице и без подршке ресорног министарства, али напомињем да ћемо ту позицију дефинисати уколико добијемо од Министарства грађевине 20 милиона динара. Наставићемо радове у Улици Јакова Ненадовића, где смо већ започели реконструкцију у дужини од 750 метара. Радићемо и реконструкцију дела Узун Миркове улице са проширењем, где ће осим поред постојећег Меркатора, бити изграђен нови тржни центар на локацији бившег „Ремонта“. Добијањем треће коловозне траке у Узун Мирковој ми ћемо знатно смањити гужву на овој деоници. Планирамо и да наставимо изградњу сеоских путева, а већ је у току реконструкција и изградња сеоских путева у укупној дужини од седам километара у десет месних заједница, а са новим тендером ћемо добити још 3-4 километра сеоских путева. Расписаћемо тендер и за још шест-седам улица“, рекао је на данашњој седници Градског већа Драган Јеремић, директор градске Дирекције и додао да је завршен тендер за Халу спортова и да је добијена понуда од 59 милиона без ПДВ.
 
Градоначелник Станко Терзић оценио је на данашњој седници да је битно што је овим ребалансом обезбеђено додатних 15,5 милиона за сеоске путеве. „Највеће ми је задовољство када се на лицу места уверим колико је важна изградња путева посебно у сеоском подручју. Обишли смо седам села и видели смо колико је за тамошње житење важно што смо то урадити и то се посебно односи на села где није много урађено у протеклом периоду, а има много добрих домаћина и младих људи којима ћемо поправити квалитет живота“, рекао је између осталог градоначелник Терзић.
 
На данашњој седници, између осталог, чланови Градског већа утврдили су и предлог закључка о усвајању измена и допуна програма комуналне изградње и одржавања објеката комуналне инфраструктуре градске Дирекције. 
 

Leave a Comment