Вечерас почињу „Тешњарске вечери“

Почетак » Вечерас почињу „Тешњарске вечери“ » Вести » Вечерас почињу „Тешњарске вечери“
Део атмосфере са синоћњих дешавања у оквиру „Вечери пред Тешњарске вечери“ можете погледати на сајту „Тешњарских вечери“ 
 
 
Овогодишње „Тешњарске вечери“ званично се отварају у 20.45 часова када ће свечано бити подигнута застава „Тешњарских вечери“, на јарболу поред Летње позорнице (поред Пек-а). Заставу ће подићи млада Јована Лукић, чланица Атлетског клуба „Металац“, која је на недавном Првенству Србије за пионирке, освојила друго место.
 
Манифестацију ће потом, на Летњој позорници, званично отворити Иван Настић, први Србин који се спустио у најдубљу јаму на свету. Обраћањем градоначелника Ваљева Зорана Јаковљевића и наступом младих странаца-полазника радионице ромске музике коју води Драган Ристић, из групе „КАЛ“ отпочеће званичан програм.
 
Легенда староградске музике Звонко Богдан ће у 21.00 час почети свој концерт, у коме ће моћи да уживају само они који дођу на Летњу позорницу, јер овај уметник забрањује било какво снимање, репродуковање музике са концерта и не даје интервјуе за медије.
 
Данашњи програм почиње већ у 18.00 часова, када ће на Платоу Центра за културу бити организован дан за децу на ролерима, бициклима, скејтбордовима и тротинетима , назван „Покажи шта знаш“, у организацији Екстрим фемили 014.
 
У 18.30 у Тешњару, у Бирчаниновој 100 биће отворене „Иранске сунчане ноћи“, изложба књига, фотографија и уметничких рукотворина, уз дегустацију иранског националног јела Аше Реште.
 
У 19.00 часова у Ковачевом хану, кроз фотографије Друштва конзерватора Србије, биће представљено „Народно градитељство Србије“.
 
У Малој галерији на Кеју Првог устанка бб (поред ресторана „Интермецо“) биће отворена излиожба Фотоклуба из Приевидза из Словачке. Градоначелница Приевидза Катарина Махачкова присуствоваће отварању изложбе „Природа и домовина и град и људи у њему“ и дати изјаву медијима.
 
Дефиле волонтера и чланова КУД „Ђердан“ у Тешњарској ризници старих заната у Бирчаниновој 69, почиње у 19.45. Након тога, у 20,00 часова у Народном музеју биће отворена музеографска изложба грађанског живота у Ваљеву изеђу два светска рата, названа „Албум лепих успомена“.
 
За то време ће од 20.00 до 24.00 часова, у Тешњару трајати дружење са студентима волонтерима из Русије, Пољске, Литваније, Украјине и Бугарске, које организује студентска организација АИСЕК.
На Дечјој сцени летње баште Дома војске у 20.00 часова почиње представа „Првак Јеца и остала деца“. У Ковачевом хану у 20.30 часова је вече песника, а у 21.00 час у Тешњару, у Бирчаноновој 100, радионица „Иранске сунчане ноћи“.
 
На Тешњарској малој сцени у 22.00 часа је вече фрулаша „Засвирај и за појас задени“, а у 23.00 часа на Вечерњој сцени летње баште Дома војске, позоришна представа „Хипертензија“, у режији Светислава Басаре. У главним улогама су Предраг Ејдус и Бранислав Трифуновић.

Leave a Comment