Вечерас поново третман сузбијања комараца

Почетак » Вечерас поново третман сузбијања комараца » Вести » Вечерас поново третман сузбијања комараца
По налогу Града, надлежних служби и инспекцијских органа, због појаве случајева оболелих од грознице Западног Нила,  београдски Завод за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију „EKO-SAN“ ће вечерас у термину од 19.00 до 22.00 сата, извршити поновни третман сузбијања одраслих комараца на територији Града. Третман ће бити изведен хладним замагљивањем, одговарајућим регистрованим препаратом Aqua K-Оthrine.
 
Предвиђено је да у термину од 19.00 до 20.15 часова, третман запрашивања комараца буде урађен у приобаљу реке Обнице од Казнено-поправног завода до ушћа, у приобаљу реке Јабланице од Седлара до ушћа, реке Колубаре од ресторана „Ловачки дом“ до ушћа са реком Љубостињом, затим у пробаљу реке Љубостиње од Дома у Рађевом селу до ушћа, као и у приобаљу реке Градац од Новаковића до ушћа.
 
У периоду од 20.15 до 22.00 сата, третман запрашивања комараца биће извршен на јавним зеленим површинама (парковима и спомен парковима, трговима, зеленим површинама у градским насељима).
Град ће интензивирати већ започето спровођење чишћења и кошења водотокова, зелених површина, депонија, као и парцела око језера и купалишта.
 
Надлежне службе и инспекцијски органи пратиће бројност комараца и ефикасност дезинсекције како би, уколико се укаже потреба, Град евентуално предузео и додатне мере спречавања даљег ширења вируса Западног Нила. 

Leave a Comment