Велики успех одбојкашица клуба Србијанка 014 у Италији

Почетак » Велики успех одбојкашица клуба Србијанка 014 у Италији » Актуелно » Велики успех одбојкашица клуба Србијанка 014 у Италији

Одбојкашице клуба  Србијанка 014  постигле су велики успех на традиционалном међународном турниру који је одржан у Италији. У категорији 2004. годиште и млађе, Ваљевке су освојиле четврто место у полуфиналу у конкуренцији 32 екипе из Италије, САД, Турске, Хрватске, Пољске и Србије. Тим поводом, градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић приредио је пријем за успешне одбојкашице.

„Освојиле су два прва места на турнирима у Крагујевцу и у Новом Саду, у такмичењу са клубовима који су врло јаки, играле су чак и Црвеном звездом, а победити Звезду није лако не само у Србији него и шире.  У италијанском граду Анкони су на међународном турниру ушле у полуфинале и заузеле четврто место, што је велики успех. Задовољство је приредити пријем за њих, поготово што свако од нас зна колико у том узрасту значи такмичење“, истакао је градоначелник Гвозденовић честитајући одбојкашицама на великом успеху уз оцену да је од изузетног значаја што је град Ваљево на тај начин представљен на једном великом такмичењу у Италији у јакој конкуренцији. „Уколико будете и даље вредно тренирале, имаћете успеха, јер врло озбиљно схватате такмичења на којима учествујете. Није лако бити први, а посебно није лако победити један клуб као што је Звезда. Желим вам пуно успеха и да вредно радите како би неко од вас убудуће постигао запажене резултате у јуниорској или сениорској конкуренцији“, поручио је градоначелник на пријему и додао да је најбитније да се деца баве спортом, да се друже и да схвате да само тешким радом, тренирањем и упорношћу се могу постићи запажени резултати, а град Ваљево је поносан на успех одбојкашица.

Поводом великог успеха ваљевског клуба, овом приликом градоначелник Гвозденовић је поклонио пет професионалних одбојкашких лопти одбојкашицама. Градоначелнику на позиву, у име клуба и деце се захвалио тренер Милован Ракић.

„Захвалио бих се граду Ваљеву на помоћи.  На турниру у Италији је било 126 екипа из Европе и САД, у четири категорије. У нашој категорији су биле 32 екипе из Пољске, Турске, Русије, Италије и ми из Србије. У полуфуналу смо играли са екипом која је била старија од наше. Ове девојчице су оставиле изузетан утисак на све који су били на такмичењу. Доказали смо да је ово једна од најквалитетнијих генерација у Ваљеву у одбојци, у својој генерацији 2004. годиште и млађе. Надам се да ће у будућности остварити још значајније резултате“, рекао је тренер Ракић на пријему код градоначелника.