Велико пролећно спремање града и околине

Почетак » Велико пролећно спремање града и околине » Вести » Велико пролећно спремање града и околине
Акција „ Велико пролећно распремање града“ има за циљ чишћење и уређење града и његове околине – Дивчибара и корита река Градца и Јабланице. Започела је протеклог викенда и трајаће током целог априла, па све до половине маја. Протеклог викенда када је и започела, акција је била више него успешна што показују и подаци о уклоњеном отпаду од око 140 кубика и уређеним локацијама. У акцији учествује ЈКП „Видрак“ механизација и радници, градске комуналне службе, приватне фирме, војска, студенти, основци и грађани. У плану су уклањања дивљих депонија, прикупљање и одвожење кабастог отпада из домаћинстава. Удружење „ Добри људи“ је најавило да ће сваког викенда у априлу у различитим месним заједницама постављати контејнере за прикупљање половне одеће и обуће за оне грађане којима је она потребна. Припадници Војске су протеклог викенда покосили и уредили простор око Куле Ненадовића, културно-историјски комплекс у Бранковини, а уређена је и простор иза зграде Кинеске амбасаде.
 
И током овог викенда бројни студенти и волонтери, као и радници јавних и приватних предузећа, искористили су лепо време за пролећно спремање града и околине. Радници ЈКП “Видрак“ уклонили су 26 кубних метара смећа са дивљих депонија, док су се запослени у приватном предузећу „Мичелини“ Д.О.О. укључили у уређење града кошењем траве и корова уз барску пругу од зграде Полицијске управе Ваљево до надвожњака код „Омни центра“. Студенти Универзитета Сингидунум сакупили су и уклонили 32 џака смећа са путног правца Ваљево – Дивчибаре. Чланови ЕКОД Градац чистећи обалу реке Градац сакупили су 28 џакова отпада и поставили још десет канти уз реку као и табле на којима пише „Чувајмо Градац“.
 
„Током претходних дана акције уређења града уклоњено је укупно око 420 метара кубних отпада, рачунајући ту и депоније и кабасти отпад. Оно што нас мотивише да наставимо даље са радом је добар одзив и сјајне реакције грађана, који се јављају и сами организују како да уреде свој животни простор. Пример су грађани Прве пролетерске улице који су средили своја дворишта и околне јавне површине и позвали екипу Видрака да отера сав прикупљени отпад“, рекао је вршилац дужности директора ЈКП „Видрак“ Ђорђе Милановић.
 
За наредни викенд у суботу 19. априла предвиђено је да штићеници и запослени у Казнено-поправном заводу Ваљево чисте путни правац Ваљево-Лозница. Мештани у МЗ „Крушик“ и „Нада Пурић“ могу оставити кабасти отпад код контејнера у улицама Саве Вујановића код „Бајде“, Браће Павићевића, угао Шабачке и Јакова Ненадовића, код циглане, Пастерова улица, скретање за болницу, Насеље „Миливоја Бјелице“ код гаража, „Збратимљени градови“ код моста – Крушик и насеље Милорада Павловића код продавнице.
 
 
 

Leave a Comment