Велико спремање Ваљева

Почетак » Велико спремање Ваљева » Вести » Велико спремање Ваљева
Акција „Велико спремање Ваљева“ данас је одржана, упркос лошем времену и киши која је падала већи део дана. Очишћено је пет дивљих депонија на прилазима граду и на обалама реке, као и излетишта на Видраку и на Пећини. Већина ваљевских школа је због лошег времена, акцију одложила за прве лепе дане који ће уследити. Медицинска и Техничка школа су упркос лошем времену, очистили задате локације.
У акцији „Велико спремање Ваљева“ која се одржава у склопу акције „Велико спремање Србије“ , коју је иницирало Министарство животне средине и просторног планирања учествовали су:
Војска Србије, МУП, предузећа „Инграп омни“, „Предузеће за путеве“, „Метва“, ЈКП „Видрак“, запослени у банкама „Про кредит“ и „Пиреус“, „Телеком“-филијала у Ваљеву, Железница Србије.
Кањон реке Градац, корито река Љубостиње и Јабланице чистили су чланови Еколошког друштва „Градац“, студенти Универзитета „Сингидунум“, мештани Седлара.
Комплетан извештај о учешћу грађана, институција, школа и фирми, као и количине прикупљеног отпада, биће објављен у понедељак.
 

Leave a Comment