Веома лепа презентација Ваљева

Почетак » Веома лепа презентација Ваљева » Актуелно » Веома лепа презентација Ваљева

Грађани Србије, а и странци, показали су велико интересовање за Дивчибаре и за нашсеоски туризам, на јуче завршеном 40. Сајму туризма у Београду.

 

Ана Марковић, директор Туристичке организације Ваљева има, о тек завршеном Сајму, веома позитивне утиске. Она  каже да је била добра одлука да на штанду Туристичке организације заједно буду и представници хотела “Хеба”, “Дивчибаре”, “Гранд” и “Омни центар”, који су на лицу места заинтересованима давали податке о условима боравка у њиховим хотелима.

Штанд Ваљева био је ове године постављен на добром месту, у близини штандова Туристичке организације Србије Србије, Београда, Новог Сада и Канцеларије за Косово и Метохију. То је допринело увећаној посети нашем штанду, поготово што највећи број гостију Дивчибара долази управо из Београда и Новог Сада.

Директорица Марковић каже да је подељено пуно проспеката на енглеском језику.

Наш штанд посетила је директорица Туристичке организације Србије Марија Лабовић, високи службеници у Министарству за трговину, туризам и телекомуникације, задужени за координацију око пројеката.

Неколико туристичких и невладиних органиузација тражило је ближу сарадњу са нашом Туристичком организацијом. Све је то добра основа за даљи напредак туризма у нашем крају.

Држава на свим нивоима, како је на отварању Сајма рекао министар Љајић, појачано улаже у развој туризма, сматарјући да је то привредна грана која може да се брзо развија и да доноси профит. Али и да Србија тако покаже своје лепше лице. Та је политика, по министру донела резулате, јер сваке године све више страних посетилаца долази у нашу земљу.

Ваљево је, такође, део те политике, што се показује на унапређењу Дивчибара и на  развоју туризма, уопште.

Већ се послењих година примећује да ће културне и туристичке манифестације бити све важнији разлог за долазак великог броја људи у Ваљево. Туристичка организације је припремила проспекте с тачним датумима одржавања свих манифестација, не само у Ваљеву, него и у целом нашем крају, које су девојке на Сајму делиле заинтересованима. То је први пут до сада да се у ово доба знају датуми одржавања свих манифестација током године.

Туристичка организација је зато организовала долазак на отварање Сајма представника неколико најзначајнијих манифестација.

Тако је Милан Ђурђевић, уметнички директор Џез фестивала казао да ће се у периоду од 24. до 27. маја у Ваљеву наћи изузетна имена џез музике. Милан је такође казао да ће ускоро Ваљево постати регионални центар џеза.

Тешњарске вечери су најпосећенија манифестација у Ваљеву. Ове године ће бити одржане од 3. до 11. августа. Весељко Белушевић, годинама већ важна личност у организацији манифестације, рекао је да ће и ове године постојати сви разлози за долазак великог броја људи на Тешљрске вечери, с тим што се активно размишља и о делимичној промени њиховог концепта.

Фестивал Дуван чварака по први пут ће трајати два дана: шестог и седмог октобра. То је манифестација која се развија и за коју влада све веће интересовање широм Србије, како учесника тако и посетилаца, рекао је Славољуб Баточанин, оснивач овог фестивала.

Дивчибарски фестивал (ДИ фест) најмлађа је од ових манифестација. Датум одржавања ДИ феста је 28. јул. “То је један весео фестивал, који треба да допринесе летњој занимљивости Дивчибара. Ове године ћемо га можда употпунити с неком звездом популарне музике”, казао је Љубиша Милутиновић, власник Студија М,  организатора овог фестивала.

Ваљевски штанд од штанда Канцералије за Косово и Метохију раздвајало је само неколико метара. Тако да су размењивали посетиоце, расположење и добре жеље. Канцеларија за Косово и Метохију промовисала је туристичке потенцијале места Лепосавић, Зубин Поток, Грачаница, Штрпце, Велика Хоча. Посебност њиховог представљања био је целодневни наступ, на отварњау Сајма, певачке групе КУД “Копаоник” из Лепосавића. Они су с малим паузама све време певали старе српске песме са Косоава и Метохије изазвијаући велику пажњу посетилаца. Слоган штанда Канцеларије за Косово и Метохију био је: Тамо где је срце. Слоган нашег штанда за  Дивчибаре: Тамо где други желе бити.