Вербић: Наука да буде и креативна и ефикасна

Почетак » Вербић: Наука да буде и креативна и ефикасна » Вести » Вербић: Наука да буде и креативна и ефикасна
У Истраживачкој станици Петница јуче је отворена 4. Светска конференција младих еколога. Конференцију је отворио др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја.
Светски конгрес младих експерата у области заштите животне средине је организован од стране Светског друштва за токсикологију и хемију животне средине. Она је намењена студентима на мастер и докторским студијама из области заштите животне средине, и окупила је 110 учесника из 26 земаља са 6 континеата.
 
Отварајући Конференцију др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја је подвукао значај тога да наука мора да буде ефикасна, али и креативна.
 
„Конференције попут ове, које организују студенти за студенте, су важне јер омогућавају дискусију међу младим људима без страха од реакције ауторитета и ментора. Због тога се многе нове, добре и креативне идеје могу родити на таквим местима“, рекао је министар Вербић.
 
На церемонији отварања су поред др Вербића говорили и др Барт Босвелд (извршни директор СЕТАК Европа), др Герти Артс (потпредседник Савета СЕТАК Европа), Вигор Мајић (директор ИСП) и представници организационог одбора.
 
Директор СЕТАК Европе др Барт Босвелд је подвукао одушевљеност Истраживачком станицом Петницом, као домаћином, јер на прави начин брине о младима који воле науку, од раног периода, па све до докторксих студија.
 
„Позивам све госте да учествују у отвореним и критичким дискусијама током трајања Конференције, да се након тога врате у своје институције и испробају све идеје. А онда их позивам да поново дођу у Србију, јер су увек добродошли“, закључио је отварајући Конференцију др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја.
 
 

Leave a Comment