Више места за децу

Почетак » Више места за децу » Вести » Више места за децу

 

Предшколска установа „Милица Ножица“ од данас је у могућности да смести нових 169 малишана за које није било места у ваљевским вртићима. Отварањем издвојеног одељења ове установе у згради некадашњег Дечијег дома „др Михајло Ступар“, створени су услови за проширење капацитета предшколске установе што је један од приоритета руководства града. У адаптацију и опремање овог објекта површине 420 метара квадратних уложено је око пет милиона динара из градског буџета. Деца ће бити смештена у девет група -шест јаслених, две млађе и једну средњу васпитну.
 
„Очекујемо да ће ово бити само привремено решење, јер смо већ аплицирали код Министарства за животну средину и просторно планирање са пројектом изградње новог вртића у месној заједници „Градац“ и очекујем да ћемо бити у прилици ту веома значајну инвестицију да реализујемо најкасније у наредне две године“, истакао је овом приликом градоначелник Зоран Јаковљевић захваливши се Фондацији солидарности Србије која је кроз сарадњу са Центром за социјални рад омогућила да овај објекат буде стављен у функцију.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић овом приликом је истакао да је градским буџетом у 2010. години предвиђено чак 212 милиона динара за друштвене делатности, што је знатно више него предходних година и указује на важност улагања у ову област.  „Осим обданишта у месној заједници Градац, планирали смо, након завршетка нове зграде школе „Милован Глишић“ у Брђанима, да стару адаптирамо и прилагодимо потребама предшколске установе, да отворимо у тој згради још једна вртић, чиме би заокружили потребан број објеката у граду“, оценио је Терзић.
 
Иначе, у Ваљеву је у протеклој деценији изграђен само један вртић „Бубамара“ у Брђанима, а потребе за проширењем капацитета предшколске установе су све израженије из године у годину. Захваљујући ангажовању Градских управа, објекат некадашњег Дечијег дома, након постизања споразума о реализацији ове инвестиције, адаптиран је и преуређен за само три месеца како би у што краћем року био стављен у функцију. 

Leave a Comment