Више од 30 домаћинстава добило асфалтирани пут

Почетак » Више од 30 домаћинстава добило асфалтирани пут » Вести » Више од 30 домаћинстава добило асфалтирани пут
Мештани једног дела месне заједнице Брђани, познатог под називом „Параментића острво“ добили су асфалтирани пут дужине око 800 метара. Деоница, која се налази на изузетно стрмом терену асфалтирана је са неколико попречних кракова који воде у тамошња дворишта. Коловоз је ширине од 3,5 до 4 метра са остављеним проширењима за мимоилажење возила. У ове радове, који су готово у потпуности завршени, Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева уложила је око 1.600.000 динара. Тек асфалтирану деоницу пута обишли су данас градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор Дирекције Милан Матић.
 
„На путу „Острво Параментићи“ Дирекција је у протекле четири године, поправљала макадамски застор неколико пута. Само у те радове уложили смо око милион и по динара. У питању је врло стрма деоница и домаћинства су овде имала великих проблема приликом интензивних и обилних падавина јер се вода сливала у дворишта. Сада су се стекли сви услови за асфалтирање коловоза и на тај начин смо бројне проблеме решили, пре свега јер су стручне службе у Дирекцији поставиле правилне нагибе ове деонице. Можемо очекивати евентуално проблем само у једном домаћинству и то код јако обилних киша, али  ћемо то решити постављањем ивичњака у дужини од 15-ак метара и на тај начин ћемо апсолутно спречити продор воде у дворишта“, оценио је директор Дирекције Милан Матић данас приликом обиласка новоасфалтираног пута.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић овом приликом у разговору са тамошњим мештанима упознао се и са другим проблемима који су везани за инфраструктурна улагања, као што је замена старих дрвених бандера новим, бетонским које су већ постављене али нису још у функцији. Оцењено је овом приликом да је асфалтирањем пута решен велики проблем који је био актуелан деценијама уназад и да сада мештани имају квалитетну саобраћајницу и више не страхују од обилних киша.  
 
„Градска Дирекција је у складу са својим годишњим планом кренула са асфалтирањем улица и путева који су ван ширег центра града. Очекујемо да ускоро почнемо уређење и реконструкцију Градског трга и Трга код „Лименке“ у центру, једног дела Пантићеве улице и неколико локалних путева. Осим тога, предстоје и велики радови на путу М4 –реконструкција деонице од „Петрол пумпе“ ка Ваљеву“, рекао је овом приликом градоначелник најављујући значајна инвестициона улагања у предстојећем периоду. Такође, он је оценио да је грађевинска сезона ове године значајно продужена због повољних временских услова што ће омогућити квалитетну реализацију започетих и планираних послова. 

Leave a Comment