Витомир Митровић нови заменик градоначелника

Почетак » Витомир Митровић нови заменик градоначелника » Вести » Витомир Митровић нови заменик градоначелника
Заменик градоначелника Драгољуб Крстић поднео је оставку на ту функцију, а за новог заменика на данашњој седници Скупштине града Ваљева,  изабран је дипломирани инжењер пољопривреде Витомир Митровић. „Задаци којима ћу се бавити су привреда, која је окосница развоја овог града, као и пољопривреда. Мој посао биће и инфраструктурно уређење града, а ништа мање није значајан ни културни живот који би требало да буде фестивалски и сајамски. Први послови биће да се активира пољопривреда, преиспитају спорне приватизације и да се стави у функцију индустријска зона, која је данас практично неупотребљива. Када је привреда у питању, ми свакако очекујемо стране инвеститоре и тога ће уверен сам бити, али неопходно је да се бавимо и оживаљавањем постојећих привредних инвестиција у Ваљеву“, рекао је између осталог новоиазбрани заменик градоначелника града Ваљева Витомир Митровић у изјави медијима након седнице.
 
Одборници Скупштине на данашњој седници усвојили су закључак у вези изградње пруге Ваљево-Лозница у коме се констатује да је изградња ове пруге од изузетног значаја не само за грађане, већ и за развој привреде Ваљева и целог региона Западне Србије.  Говорећи о наставку ове значајне инвестиције, градоначелник града Ваљева Станко Терзић на данашњој седници истакао је да руководство града чини сталне напоре да пројекат изградње ове пруге остане у приоритету на ниову Републике. О важности наставка ове капиталне инвестиције говорио је и одборник Милорад Илић. „Договорено је да се пруга Стара Пазова-Нови Сад гради из средстава Европске уније, јер је то практично део пројекта изградње пружног правца Будимпешта-Београд, тако да су средства за ту пругу практично обезбеђена из тих извора и није логично да и новац из руског кредита иде за исту пругу. Нама је потребно око две године да се пруга заврши и јако је важно да се Град и ми као одборници огласимо и кажемо свој став по овом питању, јер коначну одлуку доноси Влада Србије“, рекао је на данашњој седници Илић.
 
Скупштина града  усвојила је и одлуку о промени оснивачког акта Апотеке „Ваљево“, као и одлуку о поверавању инвеститорских послова на изградњи водоводне мреже за насељено место Дивци. 

Leave a Comment