Влада Србије одлучила да се прави брза саобраћајница од Ваљева до Коридора 11

Почетак » Влада Србије одлучила да се прави брза саобраћајница од Ваљева до Коридора 11 » Актуелно » Влада Србије одлучила да се прави брза саобраћајница од Ваљева до Коридора 11

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић је данас у Ваљеву најавила да ће радови на изградњи брзе саобраћајнице са четири траке од Ваљева до Коридора 11 почети већ 2019. године.

Она је обишла деоницу пута М4- пута од Ваљева до Београда, где је са градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем разговарала о значају изградње брзе саобраћајнице не само за Ваљево, већ и за овај део Србије. Брза саобраћајница ће омогућити да се од Ваљева до Београда стигне за 45 минута, рекао је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

„Већ пар деценија је сан Ваљева брза саобраћајница ка Београду, јер је то главна артерија која нас води ка срцу Србије. Врло брзо ћемо овај пут привести намени и омогућити да се до Београда стигне за 45 минута, што је био сан свих Ваљеваца већ деценијама“, рекао је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

„Влада Србије је донела одлуку да се прави брза саобраћајница, а оно што је важно је динамика која следи. Замолићемо ЦИП који прави генерални пројекат, који је прошао ревизију, да настави даље да ради пројекат и техничку документацију. Новца за документацију имамо и верујем да ће то да се заврши до краја ове године. У току године ћемо видети на који начин ћемо финансирати једну овакву саобраћајницу. Процене иду између 50 и 60 милиона евра. Могућности постоје из буџета и неке друге могућности и за идућу годину ћемо имати тачан начин финансирања изградње ове саобраћајнице. Ако почнемо изградњу идуће године, биће потребно две и по, максимално три године да се она и заврши. Није она важна само да би се дошло до Београда. Важна је и да се прикључимо на ауто-пут и за овај део Србије, не само за Ваљево, већ и за остале општине Колубарског округа. Нема развоја инвестиција, уколико не учинимо све да сваки град у Србији има добру инфраструктуру, а добра инфраструктура су брзе саобраћајнице и ауто-путеви“, рекла је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић данас у Ваљеву.