Владе Дивац у Ваљеву

Почетак » Владе Дивац у Ваљеву » Вести » Владе Дивац у Ваљеву
Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије и наш прослављени кошаркаш посетио је Ваљево и разговарао са помоћником градоначелника Радивојем Милутиновићем о актуелној ситуацији у спорту у Ваљеву.
 
„Наша мисија је да ширимо идеју о олимпијзму и правим спортским вредностима по Србији, о духу и фер-плеју, а Ваљево је свакако један од градова у Србији где ћемо ширити ову позитивну енергију. Ваш град је значајан и по томе што је одавде потекао зачетник олимпијзма у Србији-генерал Ђукић“, рекао је Владе Дивац на конференцији за новинаре у Градској кући. Он је најавио да ће Олимпијски комитет Србије дати пуну подршку у организовању Mеморијалне атлетске трке генерала Ђукића следеће године када се обележава и век постојања Олимпијског комитета. Дивац је овом приликом дао пуну подршку и младој Ваљевки Ани Суботић у настојањима да избори олимпијску норму у маратону. „Изградња бољег и мирољубивог друштва, кроз образовање и бављење младих спортом, циљ је Олимпијског комитета Србије“, рекао је Дивац овом приликом у Ваљеву.

Он је пре пријема у Градској кући присуствовао „Олимпијском часу“ који је одржан у Првој основној школи. Реч је о јединственој едукативној радионици која је посвећена афирмацији омлимпијских вредности, а похађали су је основци који су овом приликом искористили могућност да разговарају са врхунским спортистом какав је Владе Дивац, да чују нешто више о његовом богатом искуству у сфери спорта на светском нивоу. 

 

 

 

Leave a Comment