Војничку заклетву данас је положило 197 војника

Почетак » Војничку заклетву данас је положило 197 војника » Актуелно » Војничку заклетву данас је положило 197 војника

Nivo slider: no attached images, or only one attached image…

У касарни „Војвода Живојин Мишић“ данас су војничку заклетву положили војници на служењу војног рока генерације „Септембар 2018“, слушаоци Курса за резервне официре, ученици 46. класе Војне академије и 10. класе Војно медицинске академије.
Војничку заклетву данас је положило 197 лица и то 127 младића и 70 девојака.

Након извођења химне, потпуковник Зоран Смиљанић отворио је свечаност поводом полагања заклетве служења војног рока. Данашњу свечаност својим присуством увеличали су командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, начелник Управе за логистику Војске Србије, бригадни генерал Жељко Нинковић, пуковник Миле Витезовић из Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба, пуковник Бошко Зорић из Управе за обуку и доктрину, командант Кадетске бригаде пуковник Мишо Шолаја, начелник Колубарског управног округа Горан Миливојевић, представници СПЦ, представници Војске Србије и Мупа Војске Србије. У име градоначелника Ваљева овом свечаном скупу присуствовали су члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и одборник у Скупштини града Милош Ковачевић.
У име Министарства одбране и Војске Србије, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић поздравио је војнике на служењу војног рока генерације „Септембар 2018“, присутне родитеље и родбину.

„ Одбрана земље за наш народ одувек је била посебна част и више од обавезе. Потврђујући традицију славне српске војске догађај у коме на овом месту заједно учествујемо говори у прилог томе да су грађани Србије свесни значаја безбедности своје отаџбине. Онај ко се одлучио да постане војник ,тај заслужује посебно поштовање јер бити војник значи бити спреман на највеће напоре и одрицања ради одбране отаџбине и остваривања најплеменитијих вредности једног друштва. Све је већи број младих људи који будућност везују за систем одбране и пред нама је данас још један доказ угледа Војске Србије међу нашим грађанима. Ове девојке и младићи одлучили су да се заветују својом чашћу, да ће чувати и бранити светињу која се зове Србија. Зато је овај частан чин за понос вама, млади војници, вашим породицама и нашем народу. Добро упамтите речи заклетве и поносите се њом као што се Србија данас поноси вама. Поред војничких вештина стећи ћете трајна пријатељства, кумства и братства која ће вам бити од користи читавог живота. Поштовани родитељи, пријатељи наших војника, поверавате нам оно највредније што имате и будите уверени да ћемо предузети све да ваши синови и кћери а наши војници у миру одслуже војни рок, часно и достојанствено на ваше и наше задовољство и радост“, истакао је генерал-потпуковник Петровић.