Вредна донација за особе за инвалидитетом

Почетак » Вредна донација за особе за инвалидитетом » Вести » Вредна донација за особе за инвалидитетом
Представници Цркве Исуса Христа и чланови хуманитарне организације из Сједињених Америчких Држава уручили су 160 инвалидских колица,  донацију вредну око 2,5 милиона динара намењену граду Ваљеву и градским институцијама које брину о лицима са инвалидитетом. На пригодној свечаности организованој тим поводом у хотелу „Гранд“, о значају донације и мерама социјалне политике коју спроводе Град и градске институције, говорили су градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове Јелица Стојановић.
 
„Ово што смо данас у прилици да урадимо је компатибилно са оним што град Ваљево ради већ годинама, а тиче се особа са инвалидитетом, најосетљивије категорије наших суграђана. Већ смо били у прилици да искористимо средства Министарства рада и социјалне политике и да поставимо рампе на улазу у градске институције за особе са инвалидитетом. Овога пута рампе смо поставили на улазу у Народни музеј, Центар за културу и Центар за социјални рад, а имамо намеру да то проширимо и на све друге јавне објекте. Такође и све улице које радимо у граду, радимо са модерним рампама како би биле прилагођене особама са инвалидитетом, а самим тим и ова донација коју данас примамо ће добро доћи нашим суграђанима којима је то најпотребније“, рекао је градоначелник Јаковљевић захваливши се на вредној донацији.
 
Хуманитарни мисионари Steve i Sherry LaBoon други пут су у Ваљеву и већ су имали прилике да сарађују са локалном самоуправом. „Мој супруг и ја волимо Ваљево и ово није први пут да долазимо код вас. Радили смо разне хуманитарне пројекте, а овај је посебно значајан јер су у питању људи са инвалидитетом“, рекла је између осталог Sherry LaBoon. Ова хуманитарна организације, захваљујући волонтерима који су такође дошли из Америке у Ваљево, организовала је и тродневну обуку волонтера у Ваљеву како би људи који имају контакта са особама са инвалидитетом знали правино да рукују инвалидским колицима. Овом приликом, волонтерима који су прошли обуку и начелници Градске управе за друштвене делатности Јелици Стојановић, уручени су сертификати. 

Leave a Comment