Времеплов

Почетак » Времеплов » Вести » Времеплов
Још једна новина организатора освежила је и оплеменила Тешњарске вечери, а најлепшој старој чаршији у Србији дала додатни шарм – „Абрашевић“ и Центар за културу организовали су ревију костима „Тешњар кроз време“. Млади Ваљевци прошетали су Тешњаром обучени у одећу карактеристичну за градски живот краја 19. и почетка 20. века.
 
Иницијатор овог догађаја је Милка Ерић, члан Градског већа задужена за културу и потпредседник Фестивалског савета. „Ово је покушај реконструкције Тешњара стотинак година уназад, у оквирима онога што постоји у позоришном фундусу, а да визуелно може бити интересантно. Уједно и мали допринос шароликости овог амбијента, у коме се уклопило и домаће и страно, руком произведено и од природе дато, али и модерно“, истиче потпредседник Фестивала Милка Ерић.
 
Специфичан и драгоцен допринос старим занатима, којих је све мање у Тешњару, сваке вечери дају представнице Етно-клуба, које на лицу места креирају, пришивају, хеклају, стварају на лицу места привлачне апликације за одећу. Такође, у Зеленом кутку на врху чаршије три преље сваке вечери демонстрирају како се од вуне долази до чарапе.

Leave a Comment