Вршњачка едукација о безбедности у саобраћају

Почетак » Вршњачка едукација о безбедности у саобраћају » Вести » Вршњачка едукација о безбедности у саобраћају
Вршњачка едукација о безбедности у саобраћају, јединствена у Србији, одржана је данас у Бранковини у ОШ „Прота Матеја Ненадовић“, у оквиру „Дечје недеље“.
 
Ученици саобраћајног смера Техничке школе су ђацима школе у Бранковини и њиховим родитељима приказали едукативне слајдове о безбедности у саобраћају, у оквиру  акције „Боље изгубити тренутак у животу, него живот у тренутку“ . Припадници Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе Ваљево су показали део полицијског возног парка. Највише одушевљења најмлађих ученика школе у Бранковини изазвала је могућност да седну у полицијски аутомобил, џип или на мотоцикл, да укључе сирену и ротационо светло.
 
Директорка школе Милица Остојић је истакла да је у овој школи данас отпочела акција, која је веома корисна за све ученике, али и њихове родитеље, јер је то најбољи начин да се подигне свест свих учесника у саобраћају.
 
Начелник Одељења саобраћајне полиције у Ваљеву Зоран Јевђенић је рекао да ће настојати да се овакве акције организују у свим ваљевским школама, како би деца од малих ногу била образована за безбедно учешће у саобраћају. Овакве акције доприносе и бољем разумевању и сарадњи грађана и полиције, закључио је Зоран Јевђенић.
 
Начелник Градске управе за локални развој Александар Вујић Суботић је подсетио да град Ваљево из године у годину кроз бројне активности, а нарочито кроз рад Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији града Ваљева, подржава све акције које доприносе да грађани Ваљева, а нарочито деца, буду безбедни на улицама Ваљева.
 

Leave a Comment