Вуковци на пријему код градоначелника

Почетак » Вуковци на пријему код градоначелника » Вести » Вуковци на пријему код градоначелника
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић приредио је пријем за 115 најбољих ученика ваљевских основних и средњих школа-носилаца Вукове дипломе. Сусрет са првим човеком града већ традиционално се организује по завршетку школске године деценијама  уназад и несумњиво је један од најлепших догађаја под кровом Градске куће, тренутак који остаје у лепом сећању ученицима, али и онима који имају ту част да им одају признање због завидних резултата  у досадашњем школовању.
Ове године, од укупно 115 Вуковаца, њих 100 је из ваљевских основних школа. Највише их је у О.Ш.“Андра Савчић“-27, у Првој основној и у О.Ш.“Сестре Илић“ по 14, док је ово ласкаво признање у О.Ш.“Милован Глишић“ понело 10 ученика. У ваљевским средњим школама укупно је 15 носилаца Вукове дипломе. У Ваљевској гимназији седам, у Медицинској пет, а у Економској три.
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић поздрављајући ваљевске одликаше, рекао је да је и он пре 35 година био на њиховом месту,такође као носилац Вукове дипломе, у сали тадашње Скупштине општине Ваљево и да му  је тај тренутак остао у лепом сећању. „ Ово је само један од корака у вашем путовању кроз образовање, али један значајан корак у који сте уложили много труда и постали најбољи међу најбољима. Град Ваљево ће се увек трудити да помогне свима у образовању и увек ће чинита додатне напоре да награди најбоље. У том контексту  поменуо бих и Истрaживачку станицу „Петница“. Многи од вас ће вероватно похађати програме ове истрaживачке станице. С обзиром на то да има најава да ће се смањити средства за финансирање ИС „Петница“, град Ваљево ће инсистирати код ресорног министарства да се та средства повећају, али  и да сопственим средствима покуша да помогне ову научно-образовну установу. Желим вам да наставите овим путем којим сте кренули. Чекају вас озбиљнији кораци,чекају вас избори професија, да постанете успешни и поштени грађани Ваљева и да останете у нашем граду“, рекао је градоначелник Јаковљевић.
Најбољим ваљевским основцима градоначелник Јаковљевић уручио је књиге Антологија нове српске приче под називом „У књигама све пише“, док су средњошколци награђени Антологијом српске поезије „Озарења“.

Leave a Comment