Вуковцима полиса животног осигурања вредна 500 евра

Почетак » Вуковцима полиса животног осигурања вредна 500 евра » Вести » Вуковцима полиса животног осигурања вредна 500 евра

 

Кампања која промовише значај животног осигурања за укупни економски развој земље и дугорочно улагање у будућност, у оквиру акције „Дани животног осигурања“ која се реализује уз подршку Министарства финансија Републике Србије, започела је данас првим скупом у Ваљеву.  Државни секретар Министарства финансија др Слободан Илић и генерални директори 13 великих осигуравајућих друштава у Србији, ALICO, Basler, Credit Agricole Life, Delta Generali, ДДОР Нови Сад, Дунав, Меркур, Сава животно осигурање, Societe Generale, Триглав Копаоник, Uniqa i Wiener Stadtische, као и представници Фонда за развој осигурања,  разговарали су са руководством града Ваљева и привредницима са подручја Регионалне привредне коморе о значају животног осигурања за привредни развој на локалном и републичком нивоу.
 
„Значајно је што ова промотивна кампања која се реализује у сарадњи са Министарством финансија, почиње баш у Ваљеву“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић. „На овај начин и град Ваљево се активно укључио у ову акцију, која у целој Србији промовише веома важан сектор осигурања “, рекао је Јаковљевић истичићи важност овог вида улагања у будућност, као једну од полуга економског развоја заједнице.
 
Овом приликом у Ваљеву, директори осигуравајућих компанија најавили су да намеравају да инвестирају милијарду евра у државне обвезнице током наредних пет година. „За то је потребно да држава емитује дугорочне обвезнице које још увек не постоје на тржишту и да пореском политиком подстакне бржи развој животног осигурања“, оценили су директори осигуравајући друштава. Они су најбољим ваљевским свршеним средњошколцима, добитницима Вукове дипломе, сада студентима, уручили 15 полиса животног осигурања у вредности од по 500 евра с циљем да подстакну младе да дугорочно планирају будућност.
 
„Драго ми је што су осигуравајуће компаније препознале дугорочни аспект и на овај начин стимулисали младе успешне људе да улажу у своју будућност са јасном поруком да би управо млади требало да буду носиоци промена“, рекао је овом приликом др Слободан Илић, државни секретар Министарства финансија и додао:  „Ми данас желимо да пошаљемо из Ваљева јасну поруку, да сви имамо одговорнији однос према себи и да на тај начин осигурамо сигурнију будућност  пратећи савремене трендове, а пут ка сигурнијој будућности је свакако животно осигурање. Скуп у Ваљеву, као и сви други које ћемо одржати по целој Србији, допринеће томе да све ово претворимо у милијарду евра новог инвестиционог развојног циклиса у Србији, а индустрија осигурања тврди да има капацитете да тако нешто и уради“, рекао је Илић.
 
Он је оценио и то да је данашњи скуп у Ваљеву значајан не само зато што је на првом месту информативни, већ и едукативни, јер су еминентни стручњаци из ове области одржали предавања о значају животног осигурња студентима Високе пословне школе и ученицима Економске школе.
 
Директори осигуравајућих друштава посетили су и Здравствени центар, гостовали на регионалној и локалној телевизији  и били гости на 25-том јубиларном Џез фестивалу који се одржава у Ваљеву.
 
 

 

Leave a Comment