За лепше и чистије Ваљево

Почетак » За лепше и чистије Ваљево » Вести » За лепше и чистије Ваљево

И ове године град Ваљево ће се укључити у велику националну акцију „Очистимо Србију“ која ће се одржати у суботу 4. јуна. Циљ акције је подизање свести грађана о значају правилног одлагања смећа, али и очувању природних ресурса заједничком бригом свих нас.

За учешће у акцији, осим грађана, волонтера, удружења грађана, установа и институција, пријавиле су се ваљевске основне и средње школе. Ученици ће чистити школска дворишта и непосредно окружење око њих. Значајну подршку успешној реализацији ове акције уз ангажовање одговарајуће механизације, пружиће предузећа „Инграпомни“, „Метва“ и „Металопром“.  
 
„Сви грађани који желе да се укључе у ову акцију могу то учинити преко својих месних заједница. Од њих ће добити рукавице и пластичне вреће које је обезебдило ресорно министарство, а контакт телефон Локалног штаба је 294-820“, рекла је на данашњој конференцији за новинаре Снежана Радојичић, координатор Штаба.  
 
Ове године биће очишћено преко 20 локација које су идентификоване и на којима се налазе значајније количине отпада. У питању су готово сви путни правци ка нашем граду, а у току је и прикупљање информација о новим локацијама.  
 
Слободан Павловић, директор ЈКП „Видрак“ упутио је позив грађанима да кабасти отпад у суботу 4. јуна оставе поред градских контејнера, или ако им је контејнер сувише удаљен, позову број Видрака 220-941 и у договору са дежурним организују одношење смећа.  
 
„На основу учешћа у прошлогодишњој акцији, Град је конкурисао и од Фонда за заштиту животне средине добио средства у износу од 2,5 милиона динара. Од тих средстава набављена су 52 контејнера које ће ЈКП „Видрак“ распоредити углавном на периферији града чиме ће проширити подручје за одношење смећа“, истакла је овом приликом Драгана Ђенић, начелница Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове. Она је позвала све грађане, школе, удружења, привреднике да се укључе у ову акцију и да допринесу уклањању смећа у што значајнијим количинама, како би наш град био чистији, уреднији и лепши за живљење.
 
Да подсетимо, прошле године у акцију се укључило око 1500 учесника и очишћено је више од 50 локација на подручју града Ваљева. За 10-так дана, колико је, због временских услова трајала акција,  укупно је уклоњено око 600 метара кубних отпада. 
 
 

Leave a Comment