За очување животне средине

Почетак » За очување животне средине » Вести » За очување животне средине
Заједничка акција ЈКП „Видрак“ и Клуба Арс Нова Ваљево, која је реализована данас испред зграде Градске куће, симболично представља апел грађанима да брину о животној средини и окружењу, тако што ће водити рачуна о начину одлагања смећа. Сарадња Видрака и ове организације је пример заједничког напора невладиног и јавног сектора да се грађани едукују о важности селекције отпада, што је важан сегмент у подизању еколошке свести у условима када се наша земља припрема за улазак у Европску унију.
 
„Кроз ову акцију желимо пре свега да едукујемо грађане Ваљева о важности сортирања отпада. То је начин да депоније буду мање, да се отпад рециклира и ми се за то припремамо. Такође, надамо се да ће се наставити топлификација и да ће убудуће бити што мање индивидуалних корисника грејања, а самим тим и мање пепела који је најчешћи узрок паљења контејнера у зимском периоду. Циљ је да се сваки грађанин понаша по утврђеним правилима и европским нормама и да буде одговоран према окружењу.
Министарство за заштиту животне средине улаже велике напоре да реализује акцију „Очистимо Србију“ и Ваљево се придружило тој акцији“, оценио је Слободан Павловић, директор ЈКП „Видрак“ овом приликом.
 
Идеја да се у акцију укључи и невладин сектор изникла је из чињенице да је у овакве и сличне акције потребно укључити што ширу друштвену заједницу, јер само на тај начин сви конкретни потези могу дати добре резултате. 

Leave a Comment