За поплавама-муљ, наноси и опасност од клизишта

Почетак » За поплавама-муљ, наноси и опасност од клизишта » Вести » За поплавама-муљ, наноси и опасност од клизишта

У сва три насеља у којима су проглашене ванредне мере одбране од поплава вода се повукла, али је на том подручју остало пуно муља и наноса, па је неопходно извршити спирање и дезинфекцију овог подручја, речено је на данашњој седници Штаба за заштиту од елементарних непогода. Овај посао поверен је Видраку и Заводу за јавно здравље Ваљево. Штаб је данас донео следеће закључке:

1. Градској дирекцији је наложено да изврши ојачање левообалног насипа на Колубари испод железничке станице
2. Видраку и Шумској управи је наложено да уклони дрвеће из корита Љубостиње у Рађевом селу (део Милановићи)
3. упућен је захтев ВПЦ “Дунав –Сава“ да санира деснообални насип на реци Обници испод Казнено-поправног завода поред насеља Веселиновићи
4. Градској дирекцији је наложено да очисти корито реке Кривошије и исече дрвеће око пута М4 (код кафане “Европа“ до испод “Босиса“) и то узводно од пута 200м и низводно од пута 100 м
5. након рушења пропуста на путу М4 који су узроковали угроженост многих стамбених објеката дат јеналог Предузећу за путеве “ Ваљево“ да на местима порушених пропуста постави 40 бетонских цеви пречника 60 цм. 
Штаб предузима и неопходне мере када су у питању клизишта. Уочене ерозије и расколи у земљишту под надзором су геолога и стручњака одговарајуће струке. 
 
 

 

 

 

 

 

Leave a Comment