За пројекте из ЛПА у овој години 1.500.000 динара

Почетак » За пројекте из ЛПА у овој години 1.500.000 динара » Вести » За пројекте из ЛПА у овој години 1.500.000 динара
Град Ваљево расписао је конкурс за расподелу буџетских средстава опредељених за финансирање пројеката за реализацију Локалног плана акције за децу, који  имплементира у сарадњи са Дечијим фондом Уједињених нација (УНИЦЕФ-ом).
У 2009. години Одлуком о буџету града Ваљева опредељена су 2.000.000 динара за реализацију ЛПА, дупло више него предходне гопдине. Одбор за имплементацију ЛПА који је именовао градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић донео је одлуку да се за пројекте у овој години издвоји 1.500.000 динара, док ће преостала средства бити намењена акцијама за унапређење материјалног положаја најугроженијих категорија деце града Ваљева. Конкурсом који је расписан у петак, 8. маја,а који је изашао у локалном листу „Напред“, дефинисане су три приоритетне области из ЛПА које ће град подржати, а то су смањење насиља међу децом, унапређење здравља деце и смањење сиромаштва наших најмлађих суграђана.
 Говорећи на данашњој конференцији за новинаре организованој поводом расписивања конкурса, председница Одбора за имплементацију ЛПА и члан Градског већа Олга Јукић, позвала је све институције, удружења и невладине организације да аплицирају са пројектима. „Ове године определили смо дупло више средстава из буџета него предходне. Протекле године реализовано је пет пројеката из средстава за ЛПА. Осим тога,  на основу Одлуке Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу у 2008. години реализована је акција помоћи деци без родитељског старања која су смештена у старатељским породицама са евиденције  Центра за социјални рад и налазе се у тешком материјалном положају.На овај начин, помогли смо да 10-торо малишана добије топлу зимску гардеробу и пакете средстава за лични хигијену, за шта је из градског буџета издвојено око 180.000 динара.  
 Захваљујући иницијативи руководства града, Одбору за имплементацију ЛПА и Слађани Стевановић, новинарци Радио Патка, а пре свега г-дину Теодосију Крстићу, власнику предузећа „Инграпомни“, у току је комплетна реконструкција старе трошне кућице породице Јелић, где је смештено троје малишана без родитељеског старања, код Тадића млина. На овај начин, Милица, Љиљана и Милош, заједно са својом баком која једино брине о њима, живеће у неупоредиво бољим условима у односу на све предходне године, што представља прави пример добре сарадње града, медија и привредника ваљевског краја“, оценила је Јукић на данашњој конференцији за новинаре.    
Иначе, овогдишњи конкурс за ЛПА  отворен је до 23. маја. Конкурсна документација, као и апликациони формулар може се преузети на Инфо-пулту у холу  зграде Градске управе, као и на званичној интернет презентацији града.

Leave a Comment