За Ваљево хиљаде, за друге милиони !

Почетак » За Ваљево хиљаде, за друге милиони ! » Вести » За Ваљево хиљаде, за друге милиони !
Према подацима Министарства еконоимије и регионалног развоја највише субвенција од 2006. до 2010. добио је Ниш преко 17 и по милиона евра, следи Лозница са 2.800.000, потом Лесковац, Инђија, Власотинце са преко два и по милиона евра. Суботица је из државне касе добила око два милиона, док су Зрењанин, Стара Пазова, Сремска Митровица добили око милион и по евра. На самом дну је Ваљево које је, за протекле четири године, из државне касе добило 770.000 евра субвенција за нове инвестиције. Највише пара издвојено је за отварање нових радних места у италијанској фабрици за производњу чарапа и веша „Голден лејди“ и фабрике расхладних уређаја словеначке компаније „Горење“.
 
Локална самоуправа у Ваљеву нема прецизне податке о томе колико се новца у тај крај слило из државне касе по основу субвенција за запошљавање, а према нашим сазнањима фабрика „Горење“ је, после две године чекања на исплату субвенција, добила по 2.000 евра за 170 радника, иако је министар Млађан Динкић на отварању те фабрике обећао 4.000 евра за 200 радника, док је италијанска компанија „Голден лејди“ добила 330.000 евра за отварање нових радних места. У те две фабрике запослено је скоро 2.000 радника.
 
У Колубарском округу државне субвенције за отварање нових радних места једино су се још слиле у општину Осечина, на чијем челу је Ненад Стевановић (Г 17 плус).
 
За запошљавање 60 радника руско-српска фабрика за прераду шљиве „Интема“ добила је 120.000 евра. Ту фабрику отворио је у лето 2009. године министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић. Фабрика веома лоше послује, пољопривредницима из села Осечине за предату суву шљиву већ годину дана дугује око 20 милиона динара, а рачуни фирме су у вишемесечној непрекидној блокади.
 
Радио Патак
 

Leave a Comment