Захвалност Града свима који су помогли и помажу

Почетак » Захвалност Града свима који су помогли и помажу » Вести » Захвалност Града свима који су помогли и помажу
На динарски рачун града Ваљева за два дана је уплаћено 930.000 динара и нa почетку данашње седнице Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Ваљева Станко Терзић се захвалио свим грађанима, физичким и правним лицима и свим пријатељима ван Ваљева који су новчано и на било који други начин помогли Ваљеву у првим данима након поплаве. Отворен је и девизни рачун Ваљева и позив је упућен свим суграђанима и пријатељима Ваљева који живе у иностранству да уплаћују новац, којим ће се помоћи изградња порушених кућа и санација улица, мостова и клизишта.
 
 
 
На основу препоруке Одсека за санитарни надзор у Ваљеву, Штаб је наложио свим установама, посебно обдаништима, школама, колективним смештајима и објектима за производњу и промет хране да појачају мере чишћења и прања, као и дезинфекције просторија и опреме и да се обезбеде услови за појачану хигијену руку (течни сапун, средства за дезинфекцију и папирни убруси).
 
Дезинфекција и дезинсекција поплављених делова града и објеката траје, а Штаб је апеловао на грађане да тек након испумпавања воде и чишћења објеката од блата и наноса воде, затраже дезинфекцију својих објеката и дворишта, тако што ће пријавити Ватрогасно-спасилачкој служби на 193, Одељењу за ванредне ситуације на 1985 или преко Писарнице Градске управе. Надлежни из Завода за јавно здравље ће тада отпочети са дезинфекцијом и дезинсекцијом објеката.
 
Из Штаба за ванредне ситуације још једном поручују да ће контрола воде из приватних бунара у ваљевском крају бити могућа, тек када се смире подземне воде. Завод за јавно здравље ће контролисати квалитет воде чим услови то дозволе.
 
Водоснабдевање града се стабилизује. Данас се завршава оспособљавање за рад Црпне станице у Градцу, а сутра и Прскавац, који су били поплављени.
 
Све остале јавне службе функционишу уобичајено.

Leave a Comment