Зајам ЕИБ-а за школу у Брђанима и Гимназију

Почетак » Зајам ЕИБ-а за школу у Брђанима и Гимназију » Вести » Зајам ЕИБ-а за школу у Брђанима и Гимназију
У оквиру “Програма модернизације школа” који се финансира делом из средстава зајма Европске инвестиционе банке, а делом уз учешће Републике Србије, у петак је у Београду потписан протокол о сарадњи, којим ће град Ваљево добити 103.282.869 динара за комплетан завршетак грађевинских радова и машинско-инсталатерске радове на Основној школи “Милован Глишић” у Брђанима и 4.046.100 динара за реконструкцију фасаде Ваљевске гимназије. 
 
Протокол о сарадњи потписали су министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, проф. др Александар Симоновић, директор Јединице за управљање пројектима и градоначелник Ваљева Станко Терзић. 
 
Овај пројекат се реализује с циљем изградње, рехабилитације или модернизације 134 школска објекта у 64 града у Србији. Извођачи радова ће бити изабрани до краја године, на међународном тендеру. Очекује се и учешће ваљевских фирми, које су и до сада успешно реализовале радове које су финансирале међународне организације.
 
Након реализације овог програма, на школи у Брђанима преостаје да се уради партерно уређење и опремање простора. На тај начин би се окончао један од приоритетних пројеката града Ваљева, чија је реализација почела 2000. године.
 
Од 2010. до 2014. године град Ваљево је за школу у Брђанима издвојио 113.000.000 динара и 57 милиона динара у оквиру програма подршке грађевинској индустрији Владе Србије.

Leave a Comment