Заједничка фотографија ђака првака и градоначелника Ваљева

Почетак » Заједничка фотографија ђака првака и градоначелника Ваљева » Вести » Заједничка фотографија ђака првака и градоначелника Ваљева
Манифестацију „Дечја недеља“ у Ваљеву је другог дана обележило доста занимљивих програма, у које је укључено на стотине предшколаца и ученика.
 
Сви ђаци прваци, а ове године их у Ваљеву има  770, испред Центра за културу су се фотографисали са градоначелником Ваљева Станком Терзићем. Дечји осмеси и први школски дани на овај начин ће остати забележени као успомена на још једну сјајну генерацију Ваљеваца.
 
За све  предшколце и прваке је потом одиграна поклон представа града Ваљева- „Уплакана Катарина“ , лазаревачког „Пулс театра“.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је пре представе поздравио све прваке, честитао полазак у први разред и пожелео им да буду добри и успешни ђаци.
 
“ Вашим учитељима желим да будете добра генерација. Морам рећи да ми је ово најдражи скуп ком присуствујем од постављења на ову дужност. Ви сте драга децо, ушли у један нови свет . Свет у коме ће вам се десити много добрих и лепих ствари. Научићете много тога корисног, упознаћете другове и другарице. А ја бих вас замолио да будете и солидарни, хумани и племенити и помогнете вашим друговима и другарицама који можда нису у истој ситуацији као ви. Помагати другима је једна од најлепших људских особина и зато се трудите да водите рачуна о свим вашим друговима и другарицама“, рекао је градоначелник Станко Терзић, поздрављајући прваке.
Током другог дана одржан је и програм за кориснике Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и ученике основних школа, назван „Машта може свашта“ у организацији Дечје библиотеке и Завода за јавно здравље.  Здравствено васпитна предавања за ученике 1. и 2. разреда средњих школа  ,,Болести зависности“ одржали су  психолог Милена Максимовић , представници Патронаже, ученици  и професори Медицинске школе Ваљево.
 
ФОТО: Драган Крунић
 
 
 
 
 

Leave a Comment