Закључак штаба за ванредне ситуације

Почетак » Закључак штаба за ванредне ситуације » Актуелно » Закључак штаба за ванредне ситуације

На основу члана 17. став 1 и 3. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Службени гласник Републике Србије“ број 98/2010), Штаб за ванредне ситуације града Ваљева, на 3. седници одржаној 27.02.2018. године, након разматрања информација о стању на територији града, усваја следеће

 

ЗАКЉУЧКЕ

1.1. На територији града Ваљева десиле су се снежне падавине почев од 24 до 26.02.2018. године. Процењује се да је у граду пало око 15 цм снега а у појединим деловима територије и до 30 цм.

1.2. Одељење за грађевинско земљиште и инфраструктуру града Ваљева је активирало зимску службу за одржавање улица и путева и они су у границама могућности обавили посао на чишћењу улица које су у Програму зимског одржавања.

Главни путни правци су рашчишћени и проходни. Предузеће Инграп омни доо у делу градских улица и локалних и некатегорисаних путева, Предузеће за путеве (ПЗП) на регионалним и магистралним путевима и ПД Цевас на територији Дивчибара изводили су радове на рашчишћавању снега са свом расположивом механизацијом. У току дана су активиране и остале јавне службе на рашчишћавању преосталих улица и јавних површина.

1.3. Рад јавних предузећа која задовољавају комуналне потребе грађана, се одвија у отежаним условима на задовољавајућем нивоу.

1.4. Подсећају се грађани на обавезу чишћења тротоара и уклањање леденица испред стамбених објеката и локала које користе.

1.5. Ради недостатка зимске опреме за службена возила, у тренутку од посебне важности за предузимање активности, одобрава се помоћ Ватрогасно спасилачкој јединици за набавку зимске опреме.

1.6. У прогнози времена за четвртак 01.03.2018. године, најављује се потенцијално опасно време: ниска температура и појава ледене кише.

Како код најављене температуре со неће моћи да реагује, учесници у саобраћају се саветују на опрезност.

 

КОМАНДАНТ ШТАБА