Закупци тезги код градоначелника

Почетак » Закупци тезги код градоначелника » Вести » Закупци тезги код градоначелника
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић примио је данас представнике закупаца тезги на ваљевској Бувљој пијаци, који су га обавестили о штрајку у који су ступили. У разговору са градоначелником, закупци су се пожалили на третман који имају од стране републичких институција, нарочито инспекцијских служби.
 
Они сматрају да их порески инспектори често контролишу и да су на удару само они закупци који поседују фискалне касе и измирују обавезе, док су остали продавци поштеђени котрола. Пожалили су се и да им је наметнута регистрација тезги као самосталних трговинских радњи, а самим тим и плаћање обавезе које из тог статуса произилазе. Према њиховим речима, тезге на ваљевском „бувљаку“ не испуњавају услове да буду регистроване као СТР, ни по величини, ни по санитарним и хигијенским условима. Предлажу да се пререгиструју, по моделу који је важио 1994. године.
 
Након што је саслушао закупце, градоначелник Ваљева  рекао је да упркос томе што Градска управа нема надлежности у оквиру спровођења фискалне политике, учиниће све да обезбеди контакт са челницима Пореске управе, филијале у Ваљеву. На разговору који буде организован, закупци тезги ће имати прилику да изнесу своје примедбе на рад инспектора, али и на неједнаку контролу, која се по њиховим речима у Ваљеву спороводи чешће и ригорозније, у односу на друге градове у Србији. Градоначелник је обећао и да ће са својим колегама из осталих градова проверити наводе ваљевских закупаца, да је у неким градовима и општинама ситуација много повољнија за закупце тезги на тамошњим „бувљацима“.

Leave a Comment