Заменик градоначелника обишао фирму „Samedi“

Почетак » Заменик градоначелника обишао фирму „Samedi“ » Вести » Заменик градоначелника обишао фирму „Samedi“
Локална самоуправа у Ваљеву остаје чврста у одлуци да убрза све процедуре које су у ингеренцији Града како би створила повољну климу за што успешније пословање овдашњих предузећа. Једна у низу активности заменика градоначелника Витомира Митровића био је и данашњи обилазак предузећа „Samedi“, највећег извозника у Региону у области дрвне индустрије који учествује са високим процентом од шест одсто у укупном извозу намештаја на нивоу Републике Србије.
Заједно са својим тимом, начелником Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Градске управе Стаменком Свитлицом и  секретаром Удружења за индустрију, енергетику и рударство Регионалне привредне коморе Ваљево Дијаном Јеремић, заменик градоначелника разговарао је овом приликом са менаџером предузећа „Samedi“Жељком Таталовићем о могућностима изналажења решења по убрзаној процедури за превазилажење кључних кочница даљег развоја овог успешног предузећа.
 
„Ценим Ваше напоре да изађете у сусрет привредницима, а то се види и кроз Вашу подршку коју сте нам дали данас, па чак и самим доласком. Наша фирма се тренутно налази у простору у самом центру града који није адекватан и озбиљно смо заинтересовани да се преселимо у халу у Индустријској зони, да закупимо нови простор или да га купимо, све долази у обзир. До сада нисмо успели да решимо тај проблем, јер нисмо наишли на разумевање код надлежних у Градској кући, а у обостраном интересу нам је да преселимо своју производњу у халу која би била прилагођена нашем производном програму посебно ако се има у виду да имамо могућност да искористимо средства из фондова Агенције за страна улагања и промоцију извоза за ту инвестицију“, рекао је између осталог менаџер Жељко Таталовић и додао да предузеће „Samedi“има 70 запослених и још 50 ангажованих радника, месечно произведе 14.000 столица, а извоз је орјентисан углавном у Холандију. 
 
„Хала у којој се предузеће тренутно налази  није функционална, а у Индустријској зони имамо халу површине око 10.000 метара квадратних која би вам одговарала. Морамо формирати нову цену по квадрату, јер је садашња превисока. Тражићемо сагласност ресорног министарства за промену цене, онда можемо расписати тендер и на тај начин вам омогућити да аплицирате. Очекујем да ће цена бити знатно нижа и прилагођена тржишним условима за такве објекте. Размотрићемо и све могућности начина плаћања, а очекујем да ћемо имати прилике да разговарамо о свему томе већ половином маја месеца,  јер нам је превасходно циљ да останете са фирмом у Ваљеву, да даље ширите производњу, да повећате извоз и пре свега, ангажујете нове раднике. Са преласком у нову халу, имаћете могућности за то“, оценио је овом приликом заменик градоначелника Витомир Митровић.
 
Иначе, заменик градоначелника током ове седмице обићиће и фирме које се баве производњом из области пољопривреде. 

Leave a Comment