Заменик градоначелника посетио Жељка Мићића, ратног војног инвалида

Почетак » Заменик градоначелника посетио Жељка Мићића, ратног војног инвалида » Актуелно » Заменик градоначелника посетио Жељка Мићића, ратног војног инвалида

Заменик градоначелника града Ваљева др Драган Јеремић са мајором 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења (ВОЈИН) Војске Србије Бoјаном Павићем посетио је Жељка Мићића, суграђанина и ратног војног инвалида који је током НАТО бомбардовања тешко рањен.

У Врању,  31. марта 1999. године, крстарећа ракета је погодила положај на коме се налазио Жељко, тада млади официр. Један од гелера га је погодио у главу. Рањавање је било толико тешко да је мало ко веровао да ће Жељко преживети.  После девет месеци проведених у коми, захваљујући младости и физичкој кондицији Жељко је успео да преживи, али су последице биле сурове. Остао је непокретан, без вида и са отежаним говором. Данас има 44 године и живи са мајком Тинком Мићић у Ваљеву.

У срдачном разговору, уз искрену захвалност на посети и указаној подршци, Жељко и Тинка Мићић су упознали заменика градоначелника др Драгана Јеремића и мајора Бојана Павића са свакодневним проблемима са којима се суочавају. Заменик градоначелника Ваљева др Драган Јеремић му је том приликом уручио плакету града Ваљева и поручио да Ваљево неће заборавити његову жртву и херојство, као и да ће учинити све да пронађе начин да им се побољшају услови живота.

Упркос свим недаћама, Жељко Мићић одише снажним, ведрим и војничким духом и има само једну жељу- да се не заборави.