Заменик градоначелника разговарао са члановима Удружења бораца рата од 1990. године

Почетак » Заменик градоначелника разговарао са члановима Удружења бораца рата од 1990. године » Актуелно » Заменик градоначелника разговарао са члановима Удружења бораца рата од 1990. године
bradic2bradicbradic1

„Будућа сарадња новог руководства града Ваљева и Удружења бораца рата од 1990. године, не доводи се у питање“, поручио је заменик градоначелника мр Драган Јеремић на данашњем пријему организованом за чланове овог удружења. У складу са ставом градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића, да ће ново градско руководство посебну пажњу посветити решавању питања од значаја за борачке организације Ваљева, заменик градоначелника Драган Јеремић, помоћник градоначелника Мирослав Пимић и њихови сарадници, на данашњем пријему упознали су се са активностима чланова овог удружења, а разговарали су и о будућој сарадњи, као и о финансирању програма и пројеката.

„Једно смо од најјачих удружења, негујемо традиције ослободилачких ратова Србије, чувамо успомену на наше погинуле другове и ратне војне инвалиде. Посебну пажњу посвећујемо разним врстама социјалних давања и помоћи, са посебним акцентом на бесплатне лекарске прегледе. Организујемо излете, јер је то важно за наше болесне чланове. Град Ваљево, издвајањем средстава за борачку популацију, учинио је много за ову осетљиву категорију становништва“, рекао је између осталог Љубомир Брадић, председник Удружења бораца рата од 1990. године на данашњем пријему. Он је додао и то да много очекује од будућег Закона о борачко инвалидској заштити, јер ће на тај начин права бораца бити јасно дефинисана. „Град Ваљево иде корак унапред што се тиче субвенција за породице инвалида рата, о томе похвално говоре и у ресорном министарству. Сматрам да би субвенције требало задржати и у наредној години, као и финансирање удружења. Уз програме које финансира Град и програме које финансира ресорно министарство, ми задовољавамо наше потребе, а то је на првом месту здравствена легитимација. Од изузетне је важности да борци имају могућност у сваком моменту да оду код лекара и да могу да се прегледају“, нагласио је Брадић.

Заменик градоначелника овом приликом нагласио је да ће град Ваљево и убудуће неговати успомене на борце који су живот дали за своју државу. „Кроз значајне датуме које обележавамо у сећање на све хероје из ваљевског краја, негујемо традицију, а у исто време шаљемо једну поруку младим генерацијама о значају њиховог херојског чина.  Дошли смо у ситуацију да већина становништва у овој држави мисли да држава не значи ништа, а тако можемо остати без државе. Постали смо стара нација и морамо учинити много што се тиче наталитета, али нећемо заборавити ове људе који су дали живот за своју земљу. Зато ћемо посебну пажњу посветити борачким удружењима“, рекао је заменик градоначелника.

Љубомир Брадић, председник Удружења бораца рата од 1990. године уручио је овом приликом заменику градоначелника Драгану Јеремићу и граду Ваљеву Захвалницу за успешну сарадњу и неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Спомен књигу Удружења бораца рата од 1990. године и ЦД са филмом који је снимљен на основу исповести родитеља погинулих хероја.

Град Ваљево  у 2016. години из средстава утврђених Одлуком о буџету, финансира програме од јавног интереса у области борачко инвалидске  заштите- Удружење бораца рата од 1990. године у износу од 1.800.000 динара.