Заменик градоначелника са члановима филхармоније града Ситарда

Почетак » Заменик градоначелника са члановима филхармоније града Ситарда » Актуелно » Заменик градоначелника са члановима филхармоније града Ситарда

Заменик градоначелника Ваљева др Драган Јеремић састао се у петак, 9. јуна 2017. године, са члановима филхармоније града Ситарда (Холандија) током њихове четвородневне посете Ваљеву. Подсетивши на сарадњу између два града која датира од осамдесетих година прошлог века, заменик градоначелника др Драган Јеремић је пожелео гостима добродошлицу уз изражавање очекивања да ће се некадашња сарадња поново обновити на добробит грађана два града.

Представник филхармоније Лион Бирзгенс је изразио велико задовољство што је у Ваљеву после толико година. Описао је своја искуства и сећање на добру сарадњу два града. Одлучио је да дође са својим сарадницима како би иницирао обнављање сарадње и подизање на виши ниво. Подсетио је да је град Ситард помогао Ваљеву током деведесетих година слањем хуманитарне помоћи, као и да су везе грађана оба града остале чврсте. Члан филхармоније Берт Боривари је у разговору изразио жељу да се пријатељство Ваљева и Ситарда пренесе на млађе генерације које би дале нови подстрек оснаживању сарадње градова.

Заменик градоначелника Ваљева др Драган Јеремић је замолио чланове делегације да пренесу позив званичницима града Ситарда да посете град Ваљево како би се размортиле конкретне могућности за сарадњу, што су представници филхармоније са задовољством прихватили.