Запослене „Еуропа буса“ примили представници Града

Почетак » Запослене „Еуропа буса“ примили представници Града » Вести » Запослене „Еуропа буса“ примили представници Града

Запослене у Предузећу „Еуропа бус“ данас су примили заменик градоначелника Станко Терзић и Александар Ранковић, члан Градског већа. Запосленима који су се јутрос окупили испред зграде Скупштине града, због проблема у функционисању овог Предузећа, услед спора са Саобраћајним предузећем „Ласта“, функционери града су саопштили да су посредовали да се данас у Београду одржи састанак између генералног директора „Ласте“ и представника „Еуропа буса“.

На овом састанку је договорено да у понедељак у Ваљево дође техничка екипа „Ласте“, која ће покушати да пронађе решење за несметано функционисање саобраћаја „Еуропа буса“ до потпуног решења спора између два предузећа. „Ласта“ је ваљевском приватном превознику понудила да бесплатно користи станичне услуге, а прилаз станици „Еуропа буса“ биће утврђен након доласка техничке екипе из „Ласте“.

Запосленима је поручено да Граду није у интересу да гуши било које предузеће и да не стоји ни на чијој страни. Спор „Еуропа буса“ и „Ласте“ је у надлежности правосудних органа и Град не може да на то утиче. На састанку је поручено да све стране треба да покажу добру вољу како би се пронашло решење за новонасталу ситуацију до коначног решења.
 
Запосленима је стављено на увид да је решењем Одељења за урбанизам Општине Ваљево 2006. године, Предузећу „Еуропа бус“ одобрена реконструкција постојећег објекта котларнице у пословни објекат у функцији аутобуске станице, површине од 286 квадратних метара приземља.
 
На основу техничког описа у идејном пројекту, објекат садржи чекаоницу са шалтерима, кафеом, канцеларијом деиспечера и санитарним блоком, простор хола са степеништем и портиром, благајну и простор за кондуктере са санитарним блоком, котларницу са угљаром, канцеларију за шефове возног парка са магацином, санитарним блоком и гардеробом. Наведеним одобрењем за грађење, није одобрена изградња терминала за аутобусе, јер нису постојали услови за то. Приступ објекту који се реконструише је из Карађорђеве улице.
 
Грађевинска инспекција је 2007. године утврдила да су поред одобрених радова, изграђена и три канала за ремонт аутобуса, затворен објекат са троја врата, изграђен зид са надстрешницом од челичне конструкције, која је у функцији перона аутобуске станице, без одобрења за изградњу и пријаве радова. Жалба „Еуропа буса“ је одбијена и грађевински инспектор је донео закључак о дозволи извршења решења о рушењу.
 
 

 

Leave a Comment