Запослени компаније Филип Морис у Србији уредили обданиште „Колибри“ у Ваљеву

Почетак » Запослени компаније Филип Морис у Србији уредили обданиште „Колибри“ у Ваљеву » Вести » Запослени компаније Филип Морис у Србији уредили обданиште „Колибри“ у Ваљеву
Уређењем обданишта „Колибри“ у Ваљеву, завршава се волонтерска акција запослених компаније Филип Морис у Србији. Акција „Волонтирам, зато што волим свој град“ овог октобра спроведена је у 15 градова широм Србије у којима компанија послује.
 
Запослени компаније позвали су своје колеге и пословне партнере да заједно помогну да се уреди и улепша место које сматрају значајним за град у којем живе и раде. На овај начин, личним примером показали су да уз мало труда, времена и добре воље сви заједно можемо да учинимо читаву Србију још бољим местом за живот. Компанија Филип Морис у Србији и овога пута подржала је волонтерску акцију својих запослених.
 
„Оно што ову акцију чини значајном јесте чињеница да осим тога што на врло конкретан начин помаже да наш град буде још лепши, она ширењем волонтерског духа међу колегама, пословним партнерима и суграђанима доприноси општем бољитку друштва у којем живимо“, рекла је овом приликом Маја Шотра, менаџер за комуникације и донације компаније Филип Морис у Србији.
 
„С обзиром на то да смо буџетска установа, свака донација нам је више него добродошла. Вртић „Колибри“ постоји од 1985. године и од тада ограда ни једном није офарбана. Захвални смо компанији Филип Морис на интересовању и помоћи коју су нам пружили, а која нам је у овом тренутку била неопходна, јер су у току и други радови у унутрашњости вртића. Како би показали своју захвалност, придружили смо се волонтерима и заједничким снагама нашем вртићу дали нови сјај“, изјавио је овом приликом Жарко Васиљевић, шеф техничке службе вртића „Колибри“.
 
Акција „Волонтирам, зато што волим свој град“ први пут је покренута 2010. године захваљујући идеји и доброј вољи запослених у компанији Филип Морис у Србији. Вођени жељом да учине нешто како би помогли градовима у којима компанија Филип Морис послује, запослени су се у мају 2010. године организовали у волонтерске групе, које су у 14 градова широм Србије добровољним радом уредиле неке од важних простора у својим градовима. Током лета 2011. године, запослени компаније су волонтерски прикупили 19.000 књига из својих приватних и компанијске библиотеке, и донирали их библиотекама и установама за старе у 15 градова широм Србије.

Leave a Comment