Заседао градски Штаб за ванредне ситуације

Почетак » Заседао градски Штаб за ванредне ситуације » Вести » Заседао градски Штаб за ванредне ситуације
Данас је заседао Штаб за ванредне ситуације града Ваљева у ужем саставу, који је констатовао да је након великих снежних падавина прошле недеље, ситуација у ваљевском крају под контролом и да нема већих проблема у одвијању свакодневних активности.
 
Представници надлежних служби су информисали чланове Штаба да су се протеклог викенда на територији града регистрована три смртна случаја,  од којих је  код З.С. (39) из Делиблата, утврђено да је узрок смрти смрзавање. З.С. је боравила у Клиници за ментално здравље у Ковину, одакле је недавно побегла. Према налазу лекара, М.С. (52) у селу Бобова, умро је услед срчаног удара, док се за Р.С. (80), који је преминуо у Доњем Таору, још чека извештај о узроку смрти.
 
Сви магистрални и регионални путеви су проходни, као и приоритетни локални путеви и улице, речено је на данашњој седници Штаба. Сада се чисте путеви по осталим категоријама, док ће приоритет имати оне деонице где има захтева грађана за пружање помоћи.
 
На седници је констатовано да Предзуеће за путеве, које одржава регионалне и магистралне путне правце, није благовремено чистило деонице путева Ваљево-Лесковице-Повленска коса, као и Ваљево – Дивчибаре, преко Каоне. То је отежало приступ и чишћење локалних и некатегорисаних улица и путева, који су повезани са овим путним правцима. То се нарочито одразило на чишћење улица и путева на Дивчибарама.
 
Стање у јавним комуналним предузећима је стабилно и град и околина су уредно снабдевени водом и струјом, станови се греју, телекомуникације  и путни саобраћај функционишу без проблема, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.
 
Штаб за ванредне ситуације је наложио служби месних заједница и извршним органима месних заједница да прикупе информације о потребама становника на сеоском подручју, нарочито старачких домаћинстава, без телефона.
 
Наложено је државним и органима локалне самоуправе да координирају активности у наредном периоду, када се најављују изузетно ниске температуре. Све службе су у обавези да на располагање ставе своје капацитете, како би се благовремено спречиле штетне последице, које би екстремно ниске температуре могле да изазову.

Leave a Comment