Заседао Штаб за заштиту од елементарних и других непогода града Ваљева

Почетак » Заседао Штаб за заштиту од елементарних и других непогода града Ваљева » Вести » Заседао Штаб за заштиту од елементарних и других непогода града Ваљева

 Штаб за заштиту од елементарних и других већих непогода Града Ваљева на данашњој седници је донео закључак о накнади штете настале последњим поплавама на територији града, која је процењена на 5.609.000 динара. За санирање штете причињене физичким лицима и Установи „Валис“, Влада Републике Србије је издвојила 4 милиона динара, што је око 70 одсто од износа утврђене штете. Заводу за јавно здравље, који је био ангажован на отклањању последица, биће уплаћено нешто више од 120.000 динара из републичког и буџета града.

Штета настала као последица удара грома и пожара биће исплаћена у висини од 10 одсто износа утврђене штете. Захтеви за накнаду штете чији је процењени износ испод 20.000 динара, неће бити разматрани, закључио је Штаб. Према извештају председника Комисије за заштиту од елементарних непогода Горана Марјановића, штета ће бити надокнађена за 14 физичких лица, чији су објекти претрпели већа или мања оштећења.
 
Такође, одлучено је и да се обезбеди контејнер за смештај Небојше Аксентијевића из Бранговића, чија је кућа потпуно оштећена од удара грома. Чланови Штаба, међу којима су директори јавних предузећа, начелник и остали представници Полицијске управе, Одељења за ванредне ситуације Колубарског округа, Електродистрибуције, Телекома, Ваљево-пута, Ерозије, Ласте и осталих предузећа, донели су и закључак да се апелује на грађане да убудуће боље заштите и осигурају своје објекте, као и да Електодистрибуција прати стање и одржава мрежу. 

 

Leave a Comment