Затворен конкурс за подршку микро пројектима

Почетак » Затворен конкурс за подршку микро пројектима » Вести » Затворен конкурс за подршку микро пројектима

Затворен је конкурс за подршку микро пројектима у локалним заједницама, који се спроводи од стране Сталне конференције градова и општина и Градске управе Ваљева. Према речима координаторке Канцеларије за развој заједнице Тијане Тодоровић, која је задужена за спровођење овог конкурса, стигла су 55 пројекта. Иако је одзив институција и удружења грађана велики, чињеница је и да је фонд од 8,2 милиона динара недовољан да се подрже сви пројекти, па ће комисије имати тежак задатак да одаберу најбоље.
На конкурс са пројектима за помоћ ваљевској омладини, између осталих, јавиле су се све основне, две средње школе, Здравствени центар, готово све културне институције, Служба за запошљавање, ЈКП „Видрак“, као и бројна удружења грађана. Након затварања конкурса следи прво административна провера пројеката, затим техничка, која подразумева бодовање на основу прецизних критеријума, док финалну реч има Савет за развој и заштиту града Ваљева, чији је задатак да на основу утврђене ранг листе одабере пројекте који ће се финансирати из фонда који је обезбедио је донатор, Швајцарска агенција за развој и Град Ваљево.
Најнижи износ средстава која могу бити одобрена за појединачне пројекте по основу овог програма је 250.000 динара, а највиши 2.500.000 динара.

Leave a Comment