Завршен 12.Сајам СПРЕГ

Почетак » Завршен 12.Сајам СПРЕГ » Вести » Завршен 12.Сајам СПРЕГ
Dvanaesti sajam privrede zapadne Srbije SPREG 2015 potvrdio je i ove godine svoju vodeću poziciju među sajmovima u zapadnoj Srbiji i, na osnovu mnogih pokazatelja, bio je najuspešniji do sada. Uprkos ekonomskoj krizi, koja je među privrednicima najizraženija u poslednjih godinu dana, organizatori sajma su uspeli da i kvantitativno i kvalitativno unaprede ovogodišnju manifestaciju.
 
U dve hale i na otvorenom izložbenom prostoru Omni centra u Valjevu, svoje proizvode i usluge predstavio je rekordan broj izlagača (215) iz preko 40 opština i gradova Srbije i Republike Srpske. Na 85 štandova glavnu ulogu imali su izlagači koji se bave proizvodnjom, a promovisani su proizvodi najrazličitijih privrednih grana. 
 
U glavnoj izložbenoj hali najveći broj izlagača bili su pojedinačno mala i srednja preduzeća, preduzetnici i strukovna udruženja, a učestvovalo je i šest lokalnih samouprava koje su na grupnim štandovima predstavile svoje privredne, ali i turističke i druge ponude. U hali 2, treću godinu za redom, članice Domaćeg trgovačkog lanca promovisale su svoje robne marke pod sloganom “Najbolje je domaće”, a zasebnu celinu činili su mnogobrojni nacionalni i lokalni dobavljači na svojim štandovima.
 
Pored primarnog izlagačkog dela, valjevski sajam SPREG ugostio je u okviru pratećih programa mnogobrojne goste iz regiona. Prvog dana sajma održana je prezentacija novog turističkog proizvoda sportsko-seoskog centra Ecco Impuls iz Mionice, dok je posebnu pažnju privukla delegacija žena preduzetnica sa Kosova koje su u zvaničnoj poseti sajmu razgovarale o mogućnostima saradnje sa preduzetnicama iz Srbije. 
 
Ovogodišnji sajam SPREG podržala je i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) koja je, u saradnji sa organizatorom sajma i Gradom Valjevom, drugog dana sajma realizovala panel diskusiju na temu uloge opština u razvoju poljoprivrede. Na skupu kojem je prisustvovalo više od 80 poljoprivrednika i predstavnika lokalnih samouprava učestvovali su savetnica u Ministarstvu poljoprivrede Snežana Kumbarić, menadžer u Akreditacionom telu Srbije Dragan Pušara, direktor trgovinskog lanca Gomex Goran Kovačević, šef odseka za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Dragan Mirković, direktor Centra za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka Slobodan Ilić, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i načelnik za privredu opštine Rogatica Darko Novaković. 
 
Kao podsticaj zapošljavanju, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Valjevo, poslednjeg dana sajma održan je prolećni sajam zapošljavanja na kojem je preko 200 slobodnih radnih mesta ponudilo 35 poslodavaca iz kolubarskog okruga, a interesovanje za ponuđene pozicije iskazalo je preko 1000 građana.
 
Tokom tri dana trajanja, sajamske hale u Valjevu bile su centar poslovnih zbivanja u regionu zapadne Srbije, a sajam je posetilo preko 10.000 privrednika i građana iz zemlje i inostranstva.
 
Na kraju sajma dodeljena su priznanja najboljim izlagačima: za najbolje veštine prezentacije priznanje je pripalo Opštem udruženju preduzetnika Pirot; najbolji promotivni materijal imalo je preduzeće Agromarket iz Kragujevca; preduzeće Elixir Natura iz Šapca dobilo je priznanje za najbolji štand, a najbolji sajamski nastup na ovogodišnjem sajmu u Valjevu imalo je preduzeće Kepo iz Kosjerića. 
 
Sve dodatne informacije i galerija fotografija sa sajma SPREG 2015 mogu se pronaći na oficijelnom sajtu manifestacije na adresi www.sajamspreg.com ili na Facebook stranici www.facebook.com/sajamspreg.
  
 

Leave a Comment