Завршен Јуниорски кошаркашки турнир

Почетак » Завршен Јуниорски кошаркашки турнир » Актуелно » Завршен Јуниорски кошаркашки турнир

У ваљевској Хали спортова завршен је тродневни седми по реду „Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2018“ уз учешће осам екипа из четири државе (Партизан, Црвена звезда, Мега Бемакс, Сплит, Цибона, Игокеа, Будућност и Металац). Турнир се традиционално одиграва у оквиру програма поводом обележавања Данa града Ваљева.

Победник овогодишњег седмог Jуниорског кошаркашког турнира је Мега Бемакс из Београда. У финалу Мега је била боља од Партизана и добила са 89:81. Подгоричка Будућност је била трећа и савладала је Црвену звезду са 62:57. Пети је Сплит после победе над Цибоном од 92:70. Седмо место је освојила Игокеа победом над екипом Металац/Студент 014 са 89:69.

Најбољи играч је Ланговић из Меге, док је најбољи стрелац Рашић из Цибоне.

Турнир је свечано отворио градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић истакавши:“ Поштована публико и драга децо, добро дошли у Ваљево, град кошарке још из доба бивше Југославије. У овом храму кошарке играли су наши Ваљевци Ковачевић и Кецојевић, из Звезде Кићановић, Далипагић из Партизана, Арсић, Плећаш и многи други славни. Упамтите ништа лепше и вредније од млaдoсти нема и зато и данас уживајте. Следеће године видимо се у још већем броју.“

На турниру је до сада учествовало и неколико талентованих кошаркаша из Србије и земаља Региона, али и Италије и Шпаније, који су касније постали сениорски првотимци угледних екипа – Маринковић, Глишић, Магдевски, Сулејмановић, Бендер, браћа Јарамаз, Маринелио, Муса, Мусић, Мишковић, Војиновић…….

Прве две године, 2012. и 2013. турнир је игран као „Меморијал Луке Станчића“, у знак сећања на тренера који је Металац увео у Прву савезну лигу СФРЈ 1972/73. а потом је успешно радио у Босни, Војводини, Кувајту, односно као селектор млађих селекција репрезентација Југославије на европским и светским првенствима младих кошаркаша.