Завршен мост на Градцу код Криве врбе

Почетак » Завршен мост на Градцу код Криве врбе » Вести » Завршен мост на Градцу код Криве врбе
Мост преко реке Градац код Криве врбе је завршен и данас је пуштен за саобраћај. Ово је први од седам мостова који је урађен ове године, након што су мостови у ваљевском крају оштећени и уништени у прошлогодишњим мајским поплавама.
 
Мост код Криве врбе, дужине 15 метара и ширине 2,5 метра, коштао је 2.750.000 милиона динара, а предузеће „Металпром“ из Ваљева је донирало металну шасију за овај мост, вредности 500.000 динара.
 
„Сви мостови који су оштећени у поплавама почели су да се раде, осим моста у Веселиновићима и у Голој Глави, за које ћемо тендере расписати током ове недеље. Наше обећање- седам мостова до краја године ће бити испуњено“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.
 
Директорка „Металпрома“ Јованка Радојичић је рекла да су у овој фирми задовољни што је мост завршен и да је испуњено све оно што је договорено, као и да је сигурна да ће мост имати своју функцију.
 
Директор Дирекције Драган Јеремић је најавио да је грађевински већ завршен мост на Градцу за Аничиће, а да предстоје радови на прилазним саобраћајницама. Вредност радова на мосту за Аничиће, дугачком 34 метра је 14 млиона динара, а изводи их предузеће „Инграп омни“.
 
Ове недеље ће бити расписани тендери за мостове у Голој Глави и Веселиновићима. Европска унија ће финансирати Европска унија са 29,3 милиона, а Влада Јапана ће са девет милиона динара финансирати изградњу моста у 

Голој Глави.
 
У току је изградња још три моста и то на Колубари, у Веселиновцу, моста преко Обнице за насеље Параментићи и моста на реци Градац за Новаковиће.
 
 

Leave a Comment