Завршен мост у Горњој Буковици

Почетак » Завршен мост у Горњој Буковици » Актуелно » Завршен мост у Горњој Буковици

Мост преко реке Медојевице у Горњој Буковици је завршен и пуштен у саобраћај. Ова речица највише проблема прави у јесен и у пролеће када су обилне падавине, па ће овај мост значајно допринети да мештани Горње Буковице лакше и брже стижу у Ваљево.

„Мост је урадило предузеће „Компресор инг“, а вредност радова је 4,4 милиона динара са ПДВ-ом. Шасију је донирало предузеће „Металпром“ и фамилија власника овог предузећа Боре Радојичића. У име града Ваљева и градоначелника др Слободана Гвозденовића желим да им се захвалим“, рекао је Зоран Трифуновић, начелник Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру.

Директор предузећа „Металпром“ Иван Љубишић је истакао да је ова друштвено одговорна компанија до сада донирала три конструкције за мостове у ваљевском крају- на реци Градац, на Обници и сада у Горњој Буковици.

„Надамо се да ће ова наша донација бити пример другим фирмама на територији Ваљева да помогну свом крају“, поручио је Љубишић.

Заменик градоначелника др Драган Јеремић је рекао да је ово наставак реализације послова из 2015. године са постављањем јефтиних и ефикасних мостова.

„Да није било добре воље и помоћи др Мише Срећковића и човека који нам је дао да пут прође кроз њиву, ми ово не би могли да решимо.  Ово ће умногоме да помогне да завршимо и асфалтирање пута до моста и осталих кракова овог пута. Буковица је једно од села са најмање асфалтираних путева, а има их пуно. Велики проблем представља разруђеност наших села, јер много кошта да се асфалтирају сви путеви, а мала је економска корист. Али тако је како је и морамо се прилагођавати“, закључио је заменик градоначелника др Драган Јеремић.

Драган Милинковић, председник МЗ Горња Буковица каже да је изградња овог моста веома важна за мештане Горње Буковице, јер за око 8 километара скраћује пут до Ваљева.

„До сада смо ишли преко Ваљевске Каменице до Ваљева, што је дужи и тежи пут, нарочито зими и када су кише. Доста кућа гравитира изнад овог моста и много нам значи што можемо да користимо овај пут. Захваљујемо се граду Ваљеву, градоначелнику, заменику градоначелника и Зорану Трифуновићу, али и предузећу „Металпром“, који су омогућили да добијемо овај мост“, поручио је Милинковић.