Завршен резервоар воде у Дивцима

Почетак » Завршен резервоар воде у Дивцима » Вести » Завршен резервоар воде у Дивцима
Мештани села Дивци ће ускоро пити градску води, јер су завршени грађевински радови на изградњи резервоара пијаће воде код цркве у Рабровици. Прва решења за прикључке уследиће већ за месец дана, чиме ће почети да се решава дугодишњи проблем мештана Диваца, који су у сушним периодима године имали несташице воде.
 
“Оно што је требао, Град је урадио. У име својих суграђана, Дивчана, захваљујем се градској Дирекцији и директору, као и „Водоводу“ и директору, који су имали разумевања и урадили су квалитетно ову инвестицију. Имали смо нека одступања, јер је померена првобитна локација за зграду. Зато су радови мало каснили, али је најважније да су радови завршени. Има 80 домаћинстава која су већ уплатила прикључке са по 55.000 динара. Процењује се да ће око 150 домаћинстава у првом тренутку да се прикључи. Оно што је најважније је да новца има довољно и да га је било довољно да се све уради. 
 
Многи нису веровали да ће ово да се уради, зато што се о води причало десет година. Ово је сада велика ствар, јер нема ништа важније од воде. Уз разумевање Републике и Града завршавамо прву фазу радова, а циљ нам је да вода стигне до Ваљевске Лознице, Кланице и Веселиновца“, рекао је др Михаило Јокић, председник Скупштине града Ваљева, који је пореклом из Диваца.
“Велико је задовољство што смо привели крају овај пројекат, који смо завршили за две и по године.  Од нивоа идејног решења, припреме пројекта, обезбеђења грађевинске дозволе, припреме радова, мрежу дугачку 7,5 км са озбиљним објектом, запремине резервоара 250 кубних метара, завршили смо у грађевинском смислу. 
 
Задовољни смо оним што је урађено и темпом којим је све урађено. Потребно је урадити хлоризатор, јер је због удаљености од Фабрике воде, потребно додатно обезбедити исправност воде за пиће. Предстоји нам дезинфекција резервоара и његово пуњење. Надамо се да ће за месец дана мештани прикупити потребну документацију за добијање решења за прикључење и да ћемо већ за месец дана имати прве прикључке и прве потрошаче. Симболично, прво ћемо у функцију пустити чесму која се налази на граници Диваца и Лукавца“, рекао је Ђорђе Павловић, директор ЈКП „Водовод“ .
 
Милан Трифуновић, помоћник директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ рекао је да је у реализацију целог пројекта уложено 35.886.000 динара. 
 
„Изграђено је 7,5 км примарног цевовода и резервоар који је коштао 6.700.000 динара. Министарство за инфраструктуру је од овог износа издвојило 10,5 милиона динара. Учешће грађана је за сада 4.800.000 динара. Очекујемо уплату још око два милиона динара, јер нису сви грађани платили рате за прикључак. Израда прикључка кошта 55.000 динара. Град Ваљево ће преко Дирекције суфинансирати део израде тих прикључака“, саопштио је Милан Трифуновић.
 

Leave a Comment