Завршена обука запослених у овкиру програма „Говорите европски“

Почетак » Завршена обука запослених у овкиру програма „Говорите европски“ » Вести » Завршена обука запослених у овкиру програма „Говорите европски“

 

Програм специјализоване обуке и праксе у области европских интеграција за државне службенике запослене у јавној управи и локалној самоуправи је завршен. Последња од петоро запослених у Градској управи Ваљево, која се ових дана вратила са обуке у Европском колеџу у Брижу је Ана Стефановић, правница на нормативно-правним пословима у Одељењу за послове органа града.
 
Ана Стефановић је у оквиру тренинга обрађивала теме везане за историју европских интеграција, главне институције и процеса доношења одлука у Европској унији, политику проширења Европске уније саспецијалним освртом на Републику Србију, хармонизацију законодавства са европским правом, социјалну политику, јавну администрацију – политику и реформе у контексту европских интеграција, анализу утицаја прописа, предприступне и после – приступне фондове, регионалну политику и кохезију у ЕУ, симулацију приступног преговарања, теме из области социјалне заштите.
 
Поводом завршетка програма јуче су у Ваљеву боравили евалуатори Канцеларије за европске интеграције Биљана Јончић и Горан Паштровић који су са четворо запослених који су прошли програм обуке и начелницом Градске управе за локани развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Драганом Ђенић разговарали о даљој примени стечених знања.
 
Поред четворо запослених у Градској управи који су изабрани за похађање обуке, један запослени је боравио на тромесечној професионалној пракси, која је подразумевала рад у институцијама Европске уније. Фаза обуке, која је део пројекта „Европске интеграције-програм стипендирања“, а који финансира Европска унија спроводи конзорцијум који чине: Британски савет у Београду, Европски колеџ у Брижу, Европски институт за јавну управу у Мастрихту, а главни партнер пројекта је Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије.
 
Запослени који су прошли ову обуку, у свом будућем раду ће спроводити активности на упознавању колега, али и јавности о најважнијим темама везаним за Европску унију, на нивоу града Ваљева.
 

 

Leave a Comment