Завршена прва фаза реконструкције Улице Милована Глишића

Почетак » Завршена прва фаза реконструкције Улице Милована Глишића » Актуелно » Завршена прва фаза реконструкције Улице Милована Глишића
mg.phpmg2mg1mg1
ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ уредила је још један градски простор-паркинг код Завода за заштиту споменика културе и завршила је комплетну реконструкцију и асфалтирање прве фазе Улице Милована Глишића. „Успели смо да уредимо овај простор који није био адекватан, а Улица Милована Глишића је била у веома лошем стању и неопходно је било да се реконструише.  Инвестиција је вредна 4,8 милиона динара, од тога милион динара је уложено у изградњу паркинг простора. Вредност радова који ће се изводити приликом асфалтирања друге фазе Улице Милована Глишића, до раскрснице са Улицом Марка Краљевића,  је 4,9 милиона динара. Очекујемо да ћемо радове у потпуности завршити до краја седмице“, рекао је данас приликом обиласка радова Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.

 

Јеремић је овом приликом говорио и о радовима који се изводе на сеоским путним правцима. Према програму Дирекције инвестиционог одржавања путева, предвиђен је укупно 41 милион динара  за ове послове. „Већ смо завршили четири пута у Доњој Грабовици, укупне дужине 1,3 километра. Данас се завршава пут у Богатићу дужине 730 метара, а сутра радови почињу на два путна правца у Белошевцу укупне дужине један километар. Након тога, по овом тендеру, преостаје још да се уради 12 путева“, рекао је Јеремић и додао да је за асфалтирање путева и улица био намењен и новац који је требало да буде опредељен ребалансом, али да ће то сачекати нову Скупштину. Он је говорио и о радовима који су у току у Узун Мирковој улици  и нагласио овом приликом да ће они трајати још 15-так дана, а да ће се у међувремену почети са припремом за реконструкцију Карађорђеве улице. Такође, при крају су и радови на реконструкцији парка на Пећини, који ће бити готови за два дана. Говорећи о важности очувања градских тргова, игралишта, спортских терена и паркова  у чије се уређење улажу значајна средства, Јеремић је овом приликом још једном изразио очекивање да јавни простори у Ваљеву неће више бити на мети хулигана.