Завршена школица пливања

Почетак » Завршена школица пливања » Вести » Завршена школица пливања

Школица пливања која је реализована у оквиру Локалног плана акције за децу града Ваљева на базенима Спортско-рекреативног центра „Петница“, а у сарадњи са Установом за физичку културу „Валис“, завршена је данас. Школицу је похађало 80 малишана, ученика првог и другог разреда свих седам ваљевских основних школа. Апсолутну предност при одабиру ђака имали су малишани лошијег материјалног статуса, па су многи од њих први пут у животу имали прилику да буду на безенима у Петници. Понели су лепе утиске, искористили прилику да се лепо друже током летњег распуста, да пливају, а већина је успешно савладала завршни испит и добила диплому о положеном пливачком испиту. Малишани који су похађали школицу пливања имали су организован превоз до базена и назад, две координаторке Љиљана Игњатовић, професор физичког васпитања и Марија Јанковић, професор разредне наставе бринуле су о њима на базенима, а часове пливања држали су им инструктори Установе за физичку културу „Валис“. Школица је реализована у две групе, прва је завршила обуку крајем јула месеца, а друга данас, при чему је свака група имала по 40 часова пливања. За овај програм из ЛПА град Ваљево је определио 340.000 динара.
 
Осим школице пливања, током јуна и јула месеца реализована је и школица фотографије у оквиру Локалног плана акције за децу. Ову школицу похађало је 30 полазника, талентованих ученика петог, шестог и седмог разреда свих седам ваљевских основних школа. Изложба њихових фотографија отворена је 9. августа на Тешњарским вечерима. За школицу фотографије град је издвојио 120.000 динара.
 
У 2010. години биће обезбеђена и бесплатна ужина за 110 малишана, ученика од првог до четвртог разреда из свих седам градских основних школа у трајању од четири месеца од 1. септембра до 31. децембра 2010. године. За овај програм из ЛПА из градског буџета издвојено је 290.000 динара. Као и предходних година и ове године Град је обезбедио пакете помоћи у гардероби и средствима за хигијену за 13 малишана без родитељског старања са евиденције Центра за социјални рад, као и за тешко оболелу девојчицу Јелену Кићановић, из села Бачевци.
 
Укупно у 2010. години за програме из Локалног плана акције за децу из градског буџета опредељено је милион динара. 

 

 

 

Leave a Comment