Завршене Сеоске олимпијске игре

Почетак » Завршене Сеоске олимпијске игре » Вести » Завршене Сеоске олимпијске игре
Сеоске олимпијске игре су јуче успешно завршене на Ставама. Најбољи учесници из претходна четири круга такмичили су се у малом фудбалу, баскету, кросу шаху, одбојци, пикаду, стоном тенису, надвлачењу конопца, скоку у даљ и клипку. На завршној смотри овогодишњих Сеоских олимпијских игара Србије у Врњачкој бањи 19. септембра преко 50 спортиста ће представљати ваљевски крај. У оквиру Сеоских олимпијских игара које су одржане у 19 ваљевских села скоро 2000 такмичара узело је учешћа у рзличитим спортовима. На великом финалу нашле су се по четири екипе у 12 спортова.
По речима Радомира Симића секретара Спортског савеза Ваљево на овом такмичењу било је доста добрих и квалитетних играча, неки од њих већ тренирају у неком од ваљевских клубова, квалитетан је и фудбал и одбојка а добро је што је ово такмичење вратило акценат на спортски живот на селу.
Идеја за одржавање ових игара потекла је од стране Спортског савеза Србије, а последње Сеоске олимпијске игре су одржане тачно пре 30 година. Председник Организационог одбора ове спортске манифестације Драган Јеремић је између осталог рекао да је одлучено да она села која не могу сама да оформе екипе могу удружена са другим суседним селима да формирају тимове за такмичење.“ Велико интересовање за овакав вид такмичења постоји тако да нам предстоји да следеће године још озбиљније и боље организујемо ово такмичење. Ваљево има велику шансу да постане озбиљан град у коме се развија спортски живот, јер наша шанса је спорт, како би децу склонили са улица, удаљили од дроге, алкохола, дувана и свих лоших ствари са којима се сусрећу. Спорт је шанса за сву нашу децу“, рекао је председник Организационог одбора Сеоских олимпијских игара Драган Јеремић.
Може се рећи да су ваљевска села оправдала у потпуности учешће у овој спортској манифестацији.
Организатори Сеоских олимпијских игара су Спортски савез Ваљево и град Ваљево.
 

Leave a Comment