Завршено асфaлтирање пута у Петници

Почетак » Завршено асфaлтирање пута у Петници » Вести » Завршено асфaлтирање пута у Петници
Пут Смрдан-Обрадовића куће, дужине 680 метара је асфалтиран и тиме је у потпуности завршен овај путни правац. Прошле године је асфалтирано 640 метара пута, а мештани су током године више пута изражавали сумњу да ће ова саобраћајница бити комплетно урађена.
 
Вредност овогодишњег асфалтирања је 1,9 милиона динара, а финансира се из инвестиционог одржавања путева, позиције градске Дирекције на којој је опредељно 38 милиона динара.
 
“Ово је први пут који смо ове године урадили са позиције инвестиционог одржавања. За који дан ће бити рађени путеви на Дивљем брду, Царићу, у Балачкој, Сандаљу, на Ставама. Трудимо се да испунимо програм за ову годину, упркос свему ономе што нас је снашло са поплавама. Оно што смо обећали, то ће бити испуњено”, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева и додаје:
 
“Тражимо од грађана Ваљева више разумевања и поверења. Ево и сада у разговорима са мештанима, опет се појављују проблеми зашто је нешто урађено, зашто слив није на другом месту. Не знам како људима удовољити да буду задовољни. Онај што је изнад пута је задовољан, онај што је испод пута, није задовољан. Јутрос смо имали проблем са мештанином који пита зашто је пропуст за воду у његоој њиви, а ту је 150 година. Ми ако нешто не променимо у овој држави, тешко нама. „
 
Сутра крећу радови у улицама Марка Краљевића и Милована Глишића, који ће трајати до суботе. Ови радови су санације улице, након интервенција “Водовода”.
 
“Ми не можемо да санирамо све што униште “Водовод” и “Топлана”.  Уколико фирма “Страбаг” не буде радила свој посао, као град тражићемо да се они уклоне. Све рокове пробијају, све што су урадили је катастрофално и непрофесионално, са врло мало радника. Сада на градилишту нема никога. То није градска инвестиција, то је европска инвестиција, али испаде да нам се свака европска инвестиција олупала о главу. После “Јединства путева”, сада се појављује “Страбаг” са својим коповима, па град личи на Венецију. Људи су са правом незадовољни, али град са тим нема ништа. Ми имамо само проблем“, каже Јеремић. 

Leave a Comment