Завршено асфалтирање Улице Бошка Стојановића

Почетак » Завршено асфалтирање Улице Бошка Стојановића » Вести » Завршено асфалтирање Улице Бошка Стојановића
Завршени су радови на изградњи канализације и асфалтирању Улице Бошка Стојановића у Ваљеву. Асфалтирано је 650 метара ове улице. Вредност радова је око пет милиона динара, а радове је извело ГП „Компресор инг“ д.о.о. које је дало најповољнију понуду на тендеру, који је расписала градска Дирекција.
 
Милан Трифуновић, помоћник директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“  је рекао да је за ову фазу радова утрошено је 300 кубика материјала да би се заменила постељица и стабилизовало тло, како би се изградио коловоз који ће трајати.
 
„Нисмо планирали да толико материјала оде, али имали смо проблема са заменом материјала, јер је овде  постојао некакакав асфалт који је био у веома лошем стању. С једне стране копано је због воде,  а са друге због канализације,  тако да је била врло лоша постељица, па смо утрошили око 300 кубика на замену постељице да би стабилизовали тло и коловоз који ће трајати.
 
Ово је прва фаза радова на реконструкцији целе Улице Бошка Стојановића, чија је дужина 1500 м и која се протеже од Дуплих трака до Доњограбовачке улице.  У наредној фази биће урађени и тротоари на овој улици. Предрачунска вредност радова је 40 милиона динара. Тротоари и одводњавање ће се радити наредних година, а сад је урађена коловозна реконструкција и први слој асфалта“, рекао је Трифуновић.
Ђорђе Павловић, директор ЈКП „Водовод Ваљево“ је рекао да је ово јавно предузеће  дало техничке услове и подржало мештане и у попречним улицама  да прикључе своје објекте на водоводну и канализациону мрежу.
 
„Ми смо овде у сарадњи са МЗ, грађанима и Дирекцијом уговорили пар попречних улица које би могле да се прикључе. Ми ту нисмо учествовали у изградњи, али смо дали техничке услове и подршку мешатанима тако да према информацијама које имамо, они су већину тих попречних улица успели да прикључе. Нама сада преостаје да се изврши технички пријем канализације и да се издају конкретно решења за прикључење“, каже директор „Водовода“ Ђорђе Павловић.

Leave a Comment