Завршна фаза радова на школи у Брђанима

Почетак » Завршна фаза радова на школи у Брђанима » Вести » Завршна фаза радова на школи у Брђанима
Настављени су радови на изградњи нове зграде Основне школе „Милован Глишић“ у Брђанима. У току је завршна фаза радова која обухвата два сегмента. Први сегмент обухвата завршетак свих грађевинских и занатско-инсталатерских радова. Тај део инвестиције финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије преко кредитне линије Европске инвестиционе банке. Пројектантска вредност тих радова је била 124 милиона динара са ПДВ-ом, извођачка око 103 милиона динара. Други сегмент се односи на радове на партерном уређењу и средства за те радове у износу од 48 милиона динара је обезбедио град Ваљево буџетом.
 
„Укупна вредност радова који се изводе је 150 милиона динара и ово је једна од најзначајнијих инвестиција. Рок за завршетак радова на згради је крај јануара, а за радове на партерном уређењу је крај децембра, тако да је реално да се у фебруару наредне године заврше сви радови. Након тога још преостаје да се школа опреми, а пројектантска вредност опреме је око 25 милиона динара. Град ће обезбедити буџетом за 2016. годину тих 25 милиона, а постоји могућност и да град конкурише код министарства за средства за опремање школе. Очекујемо да ће школа бити комплетно завршена у марту наредне године и спремна да прими ђаке“, рекао је градоначелник Станко Терзић на данашњој конференцији за новинаре обилазећи са сарадницима радове на школи. Градоначелник је нагласио овом приликом да је јако битно што су у току завршни радови на школи у Брђанима, јер се ова зграда гради већ 15 година што је дуг временски период. Он се овом приликом захвалио свима који помажу да се један овако велики пројекат у Ваљеву реализује, некадашњем министру просвете Жарку Обрадовићу, као и министру Срђану Вербићу и њиховим сарадницима.
 
Александар Лазаревић из ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ рекао је овом приликом да ће се у овој последњој фази урадити преостали грађевински и занатско-инсталатерски радови. „Урадићемо унутрашње радове, подове, столарију, керамику, део браварских радова. Уз то биће завршена и фасада објекта, а од инсталатерских радова монтажа санитарија, монтажа електро-опреме, инсталације грејања. На тај начин заокружићемо све што треба од радова, тако да овај објекат може да се опреми са намештајем“, рекао је Лазаревић.
 
Помоћник директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Милан Трифуновић говорио је овом приликом о партерном уређењу. „Ова фаза партерног уређења подразумева изградњу приступних саобраћајница, рукометно и кошаркашко игралиште, изграду дечијег игралишта, летње баште, као и паркинге у оквиру парцеле. Радићемо и дренаже да би обезбедили објекат у потпуности.Извођач радова је ГП „Кеј“ из Ваљева“, рекао је Трифуновић.
Извођач радова на школи је грађевинска фирма „Модулор“ из Земуна. Представник ове фирме Вукашин Митровић рекао је овом приликом да ће објекат у Брђанима бити у потпуности завршен, као и то да ће бити енергетски ефикасан у складу са европским стандардима.“Ми ћемо објекат завршити у року, а надам се и пре рока“, нагласио је Митровић.
 
Наташа Бадовинац, директорка Основне школе „Милован Глишић“ истакла је овом приликом да је ова школа, која има око 800 ђака, до сада била једина у граду која због простора, није имала кабинетску наставу. „Ова нова школа доноси много, нов модерно опремљен простор, спортске терене, све оно што недостаје сада нашој школи. Ми се надамо да ћемо успети да остваримо једносменски рад, то је веома значајно јер се отвара простор у поподневним сатима за ваннаставне активности“, рекла је овом приликом Наташа Бадовинац.
 
Након завршетак радова на новом објекту школе, у коју је до сада, од почетка изградње укупно уложено око 350 милиона динара, стара зграда школе „Милован Глишић“, како је планирано, намењена је делом за отварање обданишта, а другим делом за амбуланту.  
 

Leave a Comment